2016-11-10

Kiállítók

BeeRides Car Sharing

A BeeRides egy globális vezető az automatizált reptéri peer to peer autómegosztó szolgáltatás. Piacvezetők vagyunk Magyarországon 2015 óta. Bérlőinknek egyedi autókat adunk biztosítva, hogy a legolcsóbban kapják azokat. Felhasználóinknak professzionális közúti segélyszolgálatot, biztosítási lehetőségeket, és még sok mást nyújtunk. Szolgáltatásunkkal az autótulajdonosok ingyen parkolhatnak a reptéren, és kiadhatják autójukat utazó társaiknak teljes Allianz biztosítás mellett. Így a felhasználóink, amíg utaznak, pénzt takaríthatnak meg és kereshetnek egyszerűen, valamint elősegítik a fenntarthatóságot.

BGE Budapest LAB

A Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ tudásmegosztással segíti a vállalkozói kultúra terjedését, erősíti a hazai kis- és középvállalkozásokat. Hasznos információkkal, inspirációval, kutatásokkal és képzéssel támogatja a vállalkozói szférát, azon belül kiemelten az induló vállalkozásokat.

Climate-KIC Accelerator

A Climate-KIC, az Európai Unió legnagyobb klímainnovációs közössége olyan startup-ok és ötletgazdák jelentkezését várja vállalkozásfejlesztési programjaiba, amelyek hosszú távon csökkentik a klímaváltozás negatív hatásait. Jelentkezz hozzájuk zöld ötleteddel, és indítsd el sikeres #cleantech startup-odat, amiből részesedést sem kér a támogató csoport.

Demola Budapest

A Demola Budapest egy innovációs labor, ahol cégeket, egyetemeket és hallgatókat kötünk össze. A Demola program mellett startup inkubátorként/accelerátorként is működünk. Egyszerre általában 10 startup kap helyet nálunk, akik között megtalálható hardver-, szoftver- és gasztrovállalkozás is. Több szakterületről jövő szakemberek gyűjtőhelye ez, ahol a legnagyobb hangsúlyt a tudásmegosztásra helyezzük.

DroneIQ

A DroneIQ egy drónos felméréseket segítő szoftver. Az applikáció segítségével a drónok automatikusan felmérnek épületeket és a felvételek azonnal kielemezhetőek és megoszthatóak egy webes felületen. A szoftvert többek között használják a katasztrófavédelemben és a biztosítóiparban is.

Electromega Kft.

A cég fő profilja a haszongépjárművek elektromos meghajtásának kutatás fejlesztése. Napjainkban két darab hulladékszállító autó végez gyakorlati munkát az Electromega Kft. által megépített 100% elektromos meghajtással. Hamarosan indul a 10 darabos nullaszériás gyártás, melynek célja, hogy a különböző felhasználókhoz kihelyezve az autókat, számunkra visszajelezve a szerzett tapasztalataikat, a lehető legpontosabb és legtökéletesebb gépkocsit alkothassák meg, a sorozatgyártásra felkészülve. A kutatás-fejlesztés következő mérföldköve a hosszú hatótávolságot, akár 800-1000 km megtételére is alkalmas kamion meghajtásának kifejlesztése.

ELTE Innovációs Központ

Az ELTE Innovációs Központ (InnoK) az egyetem innovációval, vállalati együttműködéssel és technológiatranszferrel kapcsolatos feladatainak ellátására létrehozott dinamikusan fejlődő szervezeti egysége. Célja, hogy hidat képezzen az Egyetem és az ipar között, ezáltal elősegítve az Egyetemen keletkezett kutatási eredmények ipari hasznosulását.

EVA – Extended Visual Assistant

Becslések szerint 280-300 millió ember él világszerte részleges vagy teljes látásvesztéssel. Több mint 20 millióan az Európai Unió területén. A látássérült emberek gyakran szociálisan izoláltak, és nehezükre esik számukra a tájékozódás, különösen ismeretlen környezetben. Az EVA erre a problémára igyekszik választ adni. Okosszemüvegünk érzékeli a környezetét, és a “látottakról” élőszóban tájékoztatja viselőjét. A készülék különféle SmartCity rendszerekhez kapcsolódva megbízható kül- és beltéri navigációval segíti a látássérülteket.

FŐKERT – BudapestGreen

A BudapestGreen Applikáció, egy magyar-angol nyelvű okos telefon alkalmazás, amelynek célja bemutatni Budapest parkjait, fasorait, botanikai különlegességeit, első sorban a FŐKERT által kezelt területeket, játszótereket, szökőkutakat. A jelenlegi tartalom: A FŐKERT kezelésében álló parkok, játszóterek, szökőkutak, ivókutak, nyilvános illemhelyiségek, közösségi kertek.

H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ

A H13 egy Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ. Legfőbb célkitűzése a kerületben megforduló diákok kulturális-, szellemi- és szabadidős színterének megvalósítása. A H13 emellett segíti a körzetben már működő és az újonnan alakuló mikrovállalkozások és startupok aktivitásának növelését is.

Mindtech Apps

A Mindtech Apps-ről manapság egyre többet hallhatunk a médiában és az online felületeken. A cég 2 éves működése óta összesen 7 díjat kapott nemzetközi és hazai versenyeken. A sikeres startup csapata fiatal fejlesztőkből és kutatókból áll, akik a világon elsőként készítettek pislogással vezérelhető mobilapplikációkat bezártság szindrómás páciensek számára. Szintén saját fejlesztésük egy ADHD-s gyerekek terápiáját segítő app, illetve egy sofőr-figyelemmonitorozó alkalmazás, mellyel az autóbalesetek számát szeretnék csökkenteni. A cég emellett élen jár digitális brand építésben, mobil és web appok bérfejlesztésében. A Mindtech Apps-et szeptemberben Magyarország legsikeresebb startupjának választották.

Miutcánk

A Miutcánk.hu egy hasznos és értékes lokális közösségi oldal az egy környéken élő szomszédoknak. 2014-ben indult az oldal és már több mint 40.000-en regisztráltak rá. Célunk, hogy bizalommal teli, segítő helyi közösségeket hozzunk létre, ahol az együtt élő emberek megismerhetik egymást, hajlandók segíteni egymást, megosztják egymással szabad eszközeiket, tudásukat és társaságukat. A Miutcánkkal megoldást és hozzáférést biztosítunk helyben.

Platio

A Platio Solar egy energiatermelő, moduláris térburkoló rendszer. Az egységek váza újrahasznosított műanyag hulladékból készül, a vázra épített járófelület szerkezetében pedig nagy teljesítményű szilícium cellák helyezkednek el, amelyeket nagy szilárdságú, edzett és csúszásmentesített üveglapok védenek. A napsütéses órák alatt megtermelt elektromos energia energiatárolók segítségével eltárolható, vagy felhasználható a környező elektromos eszközök hálózattól független működtetésére.

PocketGuide

A PocketGuide a világ vezető, okostelefonra fejlesztett GPS alapú túra alkalmazása. A program hangnavigációval, a helyi érdekességeket kiemelve, úgy vezet végig a városon, mint egy valódi idegenvezető. A hagyományos városnéző túrák mellett izgalmas, speciális tematikájú útvonalak is elérhetőek a felhasználók számára. A PocketGuide jelenleg több mint 150 városban, 5 kontinensen szolgáltat tartalmakat iOS, illetve Android alapú okostelefonokon és felhasználói bázisa mára meghaladja a 5 milliót világszerte.

Pulmoment

A Pulmoment egy egyszerűen használható állapotnaplózó mobilalkalmazás asztmás betegek és tüdőgyógyászok számára. A programot egy orvosokból, betegekből és informatikusokból álló csapat tervezte, hogy hatékony segítségként szolgáljon a rendszeres vizitek folyamatában.

Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda

Az RV17 Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda létrehozásával, a helyben elérhető szolgáltatásokkal, Rákosmente Önkormányzata a már működő vagy újonnan induló vállalkozások, már működő vállalkozók számára kíván segítséget nyújtani, az ötlettől a megvalósulásig. A közösségi térként is funkcionáló iroda kulturált környezetben, modern infrastruktúrával felszerelve biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a mai kor elvárásainak megfelelnek. Az RV17 olyan színtér, ami a coworking és inkubációs szolgáltatások, hasznos információk elérése mellett találkozási pontja is a vállalkozóknak, ötletgazdáknak.

Rendi.hu

A Rendi egy kulcskérdésre fókuszál: találni egy megbízható, biztonságos és megfizethető takarítót gyorsan, mindenféle kötelezettség nélkül. A platformon keresztül a vásárló tisztítást tud rendelni 3 egyszerű lépésben. A felhasználó megadja a takarítás címét és idejét, ezután beírja preferenciáit, illetve kiválasztja a fizetési eszközt. A takarító – aki szigorú háttérellenőrzésen megy keresztül – kitakarítja a háztartást, és a szolgáltatás teljesítésekor a háztartás értékeli a takarító vállalkozó munkájának minőségét.

Route4U

A Route4U a világ első járdanavigációs applikációját készíti. A felhasználóink által automatikusan és manuálisan gyűjtött adatokból akadálymentességi térképeket, statisztikákat és Smart City elemzéseket készítünk. A Route4U a világ első olyan komplex megoldása, mely egy felületen nyújt lehetőséget akadálymentes helyek, szolgáltatások és útvonalak keresésére. Az app nemcsak Magyarországon, a világ összes országában használható.

Semmelweis Egyetem Innovációs Igazgatóság

A Semmelweis Innovációs Központ 2013. júliusban kezdte meg működését. Az új egység kialakításával teljesen megújult a Semmelweis Egyetemen a K+F+I tevékenységet támogató szervezeti háttér. A Központ összekötő kapocsként működik a gazdaság és a kutatók között, segítséget nyújt a kutatók részére az első ötletektől a megvalósításig, a gazdasági tervek előkészítéséig annak érdekében, hogy az egyetemen az innovatív kutatási és fejlesztési kezdeményezések hatékonyabban megvalósíthatók legyenek.

Spin-Off Klub

Spin-Off Klub – a vállalkozásbarát fiatalok találkozóhelye! A klub célja 2008-as alapítása óta a vállalkozói kultúra és a vállalkozási ismeretek terjesztése, a vállalkozásindítási kedv növelése a budapesti fiatalok körében. A klub a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjának és Újbuda Önkormányzatának támogatásával, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület jogi keretei között működik. Klubvezetők: Freész Gergely és Kerékgyártó Gábor A spin off angol kifejezés jelentése magyarul: kiperdül. Kiperdül mint búzaszem a kalászból. A spin-off vállalkozás egy tudásközpontról, azaz egyetemről vagy kutatóintézetről kiperdülő tudás-intenzív cég, amely szellemi tőkéjét a tudásközpontból szerezte. A Spin-off Klub azon fiatalok nyitott, kreatív közössége, akik egyetemistaként, végzett hallgatóként vagy kutatóként érdeklődnek a vállalkozások világa iránt, és maguk is fontolgatják saját vállalkozás indítását vagy már bele is vágtak. Célunk, hogy olyan vállalkozás alapítási és működtetési ismereteket adjunk át, amelyekkel az egyetemek is csupán érintőlegesen foglalkoznak. A legjobb ötletek megvalósításában a klub aktívan segédkezik, legyen szó üzleti tervek kidolgozásáról vagy befektetők felkutatásáról.

START2ACT

Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által finaszírozott START2ACT projekt küldetése, hogy növelje a fiatal vállalkozások irodai energiahatékonyságát. Ehhez olyan ingyenes szolgáltatásokat nyújtunk, mint a vállalkozásokra szabott helyszíni tanácsadások, üzleti reggelik és online tudástárak. Tevékenységünk során az egyszerűen megvalósítható, alacsony költségű változtatásokra fektetjük a hangsúlyt, ezáltal elérhetővé téve mindenki számára a hosszútávú energiatudatosságot és a vele együtt járó megtakarításokat és új üzleti lehetőségeket.

think.BDPST 2018

Az Antall József Tudásközpont és a Külügyi- és Külgazdasági Minisztérium együttműködésében, valamint a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával évente megrendezésre kerülő think.BDPST stratégiai konferencia a kutatás, az innováció és a jövőbeli technológiák bemutatására jött létre. A 2018-as esemény kiemelt témái közé tartozik a közlekedés és az intelligens városok jövője, valamint a városi innováció.

Team Puli Space

A Puli célja, hogy széles körben elismert résztvevője legyen a gyorsan növekvő magán-űriparnak. A Hold felderítését, az ott ill. a világűrben található erőforrások kiaknázási lehetőségeit kutatjuk. Ezek a területek jelentősen hozzá fognak járulni a gazdaság növekedéséhez a következő évtizedekben. Figyelünk arra is. hogy eredményeinket a Földön is tudjuk hasznosítani. Jelenleg űrképes holdjárónk tervezésén dolgozunk; a Holdra az Astrobotic Peregrine leszállóegységén 2019 végén tervezünk elindulni.

 

Támogatóink:

kis Budapest-NGM-Elmű támogatói logosor v2

Médiatámogatók:

kis logosor - Figyelő Magyar és Hírlap