2018-11-19

Kiállítók

Startupok:

Beachegg

 

PROBLÉMA: A strandok, kempingek, hotelek vendégeinek vagyontárgyait sok esetben csak egy törölköző fedi (lélektani széf). Egyre nagyobb értékű személyes tárgyakat hagynak őrzés nélkül, ezt a tolvajok is pontosan tudják. Nagy veszteséget okozhat egy okostelefon, napszemüveg, egy kocsikulcs (járulékosan az autó), a készpénz vagy a személyes azonosító okmányok, bankkártya eltűnése. Ezek pótlásának költségeiről és a bosszúságról nem is beszélve.

MEGOLDÁS: A Beachegg. Termék és szolgáltatás egyben. Egy innovatív, kölcsönözhető mobil széf, mely csúcstechnológiával (nagy szilárdságú ház, GPS jeladó, M2M SIM kártya, 2 féle mozgásérzékelő, riasztó) felszerelt, így modernebb kényelmi szolgáltatást kínál a felhasználóknak.

BeeRides Car Sharing

 

Célunk, hogy segítsünk az embereknek, hogy olcsóbban és egyedi módon béreljenek autót, az autótulajdonosok pedig egészen másképp gondoljanak a reptéri vagy pályaudvari parkolásra.

Ingyenes parkolást kínálunk az autó tulajdonosoknak a reptereken és ezen autókat bérbeadjuk teljekörű biztosítás mellett az érkező, mobilitásra vágyó turistáknak. Autóbérlőinknek egyedi autókat és legjobb árgaranciát kínálunk, továbbá egyedülálló kulcsszekrényünk segítségével sorbanállás nélkül vehetik át vagy adhatják le az autó kulcsát. (SmartLocker)

EduBase

 

Az EduBase egy általános célú, eszköz- és platformfüggetlen online oktatási felület egyedi tesztelő és vizsgáztató rendszerrel. Segítségével bármilyen ismeretanyag tanítható és tesztelhető. Legyen szó videókról, élő közvetítésekről, elektronikus segédanyagokról (dokumentumok, prezentációk és egyéb fájlok), vagy akár a vállalati szektorban megszokott, sztenderd formátumról, a SCORM-ról.

Enduraid

 

Az Enduraid egy mobil applikáció, amely összeállítja számodra az egyéni szükségleteidnek megfelelő legoptimálisabb sportfrissítési tervet.  Az alkalmazás a tervezés során figyelembe veszi az egyéni adottságaidat, célkitűzéseidet, a klimatikus körülményeket és - ami a legfontosabb - a frissítéshez, energia-bevitelhez kapcsolódó élettani törvényszerűségeket.

Ha szeretnéd magad mögött hagyni a frissítési problémákat mint hőguta, gyomorprobléma, émelygés, görcsök stb. és inkább a hatékony edzéseket és a mosolygós célba érkezést  választod, akkor próbáld ki az Enduraid alkalmazást

Espressite

 

Az Espressite egy személyiség alapú, Mesterséges intelligenciával (MI) hajtott weboldal generátor, mellyel a honlapok egy kávészünet alatt is elkészíthetők.

Csupán egyszerű eldöntendő kérdésekre válaszolva a designer MI képes a felhasználó vállalkozásának értékeivel megegyező honlapot készíteni, mindezt akár kizárólag hang alapon is.

InCenter’s PSYCRAFT app

 

Az InCenter olyan szolgáltatók hálózata, akiknek a lelki egészség támogatása, a mentális jólét kultúrájának terjesztése és az ezt célzó szolgáltatások népszerűsítése a céljuk.

Mi a boldog emberekben hiszünk.

Úgy gondoljuk, hogy a boldogság abból az egyensúlyi állapotból fakad, amely öntudatosság, mentális és testi jóllét valamint a társas elfogadottság eredőjéből áll össze.

Ennek a célnak az érdekében oktatással, önismereti támogatással és szemléletfejlesztéssel, tanácsadással foglalkozunk. Jelenleg azon dolgozunk, hogy mindezt gamifikált, játékos formában kaphassák meg a fogyasztók.

HIMO – health in motion

 

Egy olyan eszközt fejlesztünk, ami segít a gyerekeknek abban, hogy ne találják a gyógytornát olyan unalmasnak. Konkrétan a lúdtalpas és/vagy bokasüllyedésben szenvedő gyerekekről van szó. Ehhez a gyerek egy gyűrűt húz lábára, ami detektálja az izomaktivitást. A jelek alapján a program azonosítja a gyakorlatot, amit éppen végez és összeköti egy videójátékkal. Azaz a gyerek a gyakorlatokkal irányítja a játékot: akkor megy az autó előre, ha lábujjhegyen áll.

Innobay Hungary Kft.

 

Az Innobay egy független Integrált Innovációs Szolgáltató Cég. Cégünk fő profilja az innovációs konzultációs szolgáltatás: bérfeltalálás (új találmányok létrehozása) cégek és szervezetek számára, innováció menedzsment TRL1 szinttől TRL9-es szintig, illetve gazdaság- és üzletfejlesztés.

Innobie

 

A mai fiatal generációnak már természetes az okostelefon jelenléte és használata, a benne rejlő potenciált mégsem használják ki ezt olyan területeken, mint például az oktatás. Az alkalmazásunk egyesíti a hagyományos tankönyv és a kiterjesztett valóság nyújtotta lehetőségeket. Okostelefonunk kamerája segítségével képesek vagyunk felismertetni különböző képeket, melyre különböző, a témához kapcsolódó 3D tartalmat tudunk vetíteni és szemlélni a készülék kijelzőjének segítségével.

Innonic Group Zrt.

 

Az Innonic Debrecen első startup stúdiója és nemzetközi sikertörténeteket építünk.

Célunk, hogy megreformáljuk az internetes értékesítést, és megmutassuk, hogy debreceni központtal is lehet világszínvonalú céget építeni.

Startup Studio modellben működünk, azaz központi senior csapat és központi erőforrás támogatja az induló projektjeinket. Első hazai sikersztorink: ShopRenter, Első nemzetközi sikertörténetünk: OptiMonk, Startupjaink: CodersRank, Conversific.

Start it @K&H startup inkubátor

 

A Start it @K&H immár 22 inkubált vállalkozással Magyarország vezető nagyvállalati inkubátorprogramja, melyet a K&H Bank indított és a korai fázisú startupok fejlesztésére, támogatására fókuszál. Fő célja a magyarországi vállalkozói ökoszisztéma fellendítése.

A Start it @K&H programja részesedésszerzés és iparági fókusz nélkül fogad be startup vállalkozásokat az alábbi térítésmentes programelemeket kínálva:

 • napi 24 órás irodai hozzáférés Budapest szívében;
 • a nagyvállalati szférában vagy a startup ökoszisztémában tapasztalatot szerzett, dedikált szakértők és mentorok;
 • részletes, csapatokra szabott fejlesztési program, vállalkozói ismereteket adó workshopok és nyilvános előadások;
 • hazai és nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek a K&H és anyabankja, a belga KBC Csoport kapcsolatrendszerének segítségével.

Az elmúlt 12 hónapban a programban résztvevő startupok 10 helyi és nemzetközi díjat nyertek el – köztük az Év Európai Innovátora elismerést is. A csapatok által bevont piaci befektetések összértéke meghaladta az 500 millió forintot.

A Start it @K&H 6 havonta hirdet jelentkezést, a beválasztott csapatok 6-18 hónapig fejlődhetnek a programban.

LightMeApp

 

A célunk egy olyan lokáció alapú kiterjesztett valóság alkalmazás fejlesztése, ami által kinyílik a felhasználó számára a világ. Az alkalmazásunk egy AR játszótér, amely segítségével egy kalandban vehetnek részt a felhasználók, mely során felfedezhetik a környezetüket egy fejlett POI-n alapuló felületen AR alapú animációk és játékok segítségével miközben közösségi játékokhoz csatlakozhatnak, de akár meg is oszthatják élményeiket.

Maform

 

A Maform termék-, ui/ux- és arculattervezéssel foglalkozó design studió. A Maform tech vállalatok tervezési kihívásaira specializálódott, egyedi tervezési módszertanával a megvalósíthatatlannak tűnő termékötlet is valóssá válhatnak.

MagikMe

 

Olyan jatszoteri eszkozoket tervezunk, ahol a serultek a kerekesszekbol kerekesszekbol kiszallva tudnak egyuttjatszani nem serult tarsaikkak. Eszkozeink tokeletes jatekelmenyt es biztinsagot nyujtanak a 8 evnel fiatalabbajnak. Ajanljuk tovabba ulni meg nem tudo csecsenoknek

Mindtech Apps

 

A Mindtech küldetése olyan innovatív agy-számítógép kapcsolaton alapuló alkalmazások létrehozása, melyek jobbá teszik az emberek mindennapjait. Számunkra fontos, hogy az agyhullámok detektálása a figyelmi szint mérésén kívül az orvosdiagnosztika területén is széleskörű segítséget nyújtson. E-healtcare applikációk fejlesztése mellett célunk, hogy cross platform mobilfejlesztéssel, MI, és cloud technológiával másokat is segítsünk forradalmi megoldások megvalósításában és piacra vitelében.

Parkl

 

A PARKL egy digitális platform, amely a parkolási és e-mobilitási szolgáltatásokat egy egységes rendszerbe integrálva optimalizálja a kapacitások kihasználását.

ParkUpKeep

A ParkUpKeep alkalmazást a kalandparkok működtetése és karbantartása megkönyebbítésére terveztük, hogy ezáltal biztonságosabbak legyenek a kalandparkok.

Az alkalmazásnak 3 fő modulja van: A mászáshoz szükséges hámok kezelése, a pályák kezelése és a jelentések nyilvántartása. Ezen kívül az admin felületen egy összképet lehet látni a parkok aktuális állapotáról.

A hámok vonalkódokkal vannak ellátva, ez alapján tudja az alkalmazás azonosítani őket, számolni, hogy hányszor voltak használva majd automatikusan szervizbe küldeni.

A hámok alkotó elemeit is tudja kezelni a rendszer így értesíti a szerviz személyzetet, amikor az adott elem cserére szorul.

Használatba adáskor, ha hibát észlel a személyzet egy alkotó elemen az Android alkalmazás segítségével azonnal szervizbe tudja küldeni a hámot fényképpel és rövid leírással.

A pályák digitális térképét lehet megrajzolni, fákkal, fákat összekötő pályákkal és a pályák alkotó elemeivel.

Az android alkalmazás segítségével helyszínen lehet rögzíteni a hibákat fénykép készítésével és abban az esetben, ha nincs internet elérés, offline módban is működik, és majd később szinkronizálja az adatokat.

A szervizelést ugyancsak a mobilalkalmazás segíti, a térképen megjeleníti a hiba pontos helyét, így a személyzet könnyebben megtalálja a hibát, és a helyszínen tudja rögzíteni a javítással kapcsolatos információkat.

Három típusi jelentést lehet rögzíteni a rendszerbe:

Napi jelentéseket ahol a park manager az általános eseményekről számol be.

Panasz jelentést, amit akkor rögzítenek, ha valamilyen panasz érkezik egy vendégtől.

És a harmadik egy jelentés az esetleges incidensekről.

 

A ParkUpKeep személyre szabható.

 

A rendszert sok beállítással láttuk el, ezek segítségével minden cégnek a saját igényeire lehet szabni az alkalmazást. Peldául, ha egy cég nem 6 hetente szeretne elvégezni a pályák ellenőrzését, hanem havonta, akkor ez könnyen beállítható. Ha egyik felhasználó nem férhet hozzá vagy csak nem módosíthatja a pályákat, pár kattintással ezt is be lehet állítani.

Az admin dashboard-ot a park managerek számára terveztük ahol egy helyen minden fontos információ megtekinthető a parkokkal kapcsolatban.

Statisztikákat tekinthetnek meg az eltelt periódusról és előrevetíti a cserélendő alkotó elemek számát és várható költségét.

Phonic Chat

 

A Phonic Chat egy multidimenzionális közösségi zenealkotó platform és alkalmazás. A zene az emberiség történetének kezdetén közösségi élmény volt. A modern társadalmakban a tömeges zenefogyasztásról beszélhetünk, így a hallgató viszonyulása passzív a zenéhez. A Phonic Chat élménykét értelmezi a zenét és mind a producereket, mind a zenészeket, mind a hallgatóságot interakcióra ösztönzi a zene multidimenziós világában.

Photon Technologies Kft.

 

A Photon egy olyan online platform, ahol a magas szakmai követelményeknek megfelelni képes fotósok, illetve megrendelőik egymásra találhatnak, gyorsan és egyszerűen. A fotósok ezáltal megszabadulhatnak az önmarketing minden nyűgétől, a megrendelők pedig elkerülhetik a megfelelő fotós kiválasztásának hosszadalmas és nehéz folyamatát, aminek a végén még mindig nem lehetnek elég biztosak abban, hogy elégedettek lesznek a minőséggel.

Pozi Technologies

 

A POzi Technologies RTLS rendszere automatizáltan felismer minden gyártásban részt vevő objektumot, és valós időben pozícionálva követi (alkatrész, konténer, targonca, dolgozó, stb.) azok helyzetét, az anyagmozgatás és az ellátási lánc minden területén. Az így szolgáltatott adatok segítségével a gyártó és logisztikai cégek azonosítani és csökkenteni tudják a logisztika területén jellemző rejtett veszteségeiket.

Puli Space Technologies Kft

 

A Puli célja, hogy széles körben elismert résztvevője legyen a gyorsan növekvő magán-űriparnak. A Hold felderítését, az ott ill. a világűrben található erőforrások kiaknázási lehetőségeit kutatjuk. Ezek a területek jelentősen hozzá fognak járulni a gazdaság növekedéséhez a következő évtizedekben. Figyelünk arra is. hogy eredményeinket a Földön is tudjuk hasznosítani.

Jelenleg első holdi küldetésünk véglegesítésén dolgozunk; a Holdra az Astrobotic Peregrine leszállóegységén 2021 elején tervezünk elindulni.

Rendi.hu

 

A Rendi egy kulcskérdésre fókuszál: találni egy megbízható, biztonságos és megfizethető takarítót gyorsan, mindenféle kötelezettség nélkül. A platformon keresztül a vásárló tisztítást tud rendelni 3 egyszerű lépésben. A felhasználó megadja a takarítás címét és idejét, ezután beírja preferenciáit, illetve kiválasztja a fizetési eszközt. A takarító – aki szigorú háttérellenőrzésen megy keresztül – kitakarítja a háztartást, és a szolgáltatás teljesítésekor a háztartás értékeli a takarító vállalkozó munkájának minőségét.

Route4U

 

A Route4U a világ első járdanavigációs alkalmazását fejleszti. Célunk a bizonytalanság eltűntetése milliók életéből olyan információk összegyűjtésével és megjelenítésével, melyeket korábban leheteten volt megtalálni. Kétféleképp használható a Route4U app. Felhasználóink akadálymentes helyeket kereshetnek és személyre szabott, akadálymentes útvonalakon navigálhatnak, míg Önkénteseink helyek és útvonalak akadálymentességét minősítik a beépített felmérő és akadály jelentő funkcióval. A közösség segítségének köszönhetően az adatokból akadálymentességi térképek, elemzések és döntéshozalt támogató statisztikák készülnek.

Ügyfeleink olyan európai és magyar  városok, világcégek, ingatlankezelő vállalatok, melyek fontosnak tartják az akadálymentességet, és példamutatásukkal az inkluzivitás és egy boldogabb világ eléréséért tesznek is.

Talk-A-Bot

 

A CEE régió első vállalati chatbot szolgáltatójaként célunk, hogy kommunikációs eszközt biztosítsunk a márkák, vállalatok és közösségek számára, hogy személyesen, teljesen intuitív és automatizált módon cseveghessenek ügyfeleikkel. A legfrissebb technológiákat, kreatív marketing módszereket és a vállalatok és márkák meglévő ismereteit használjuk. Chatbot szakértők vagyunk. Naprakészek vagyunk minden hírről és trendről. De nem csak a chatbot fejlesztés része szolgáltatásainknak. Célunk, hogy globális szakértővé váljunk a chatbotok marketing és üzleti értékteremtése szempontjából. A chatbotok nem csevegnek, hanem megfeszítve dolgozó, pénzgyártó eszközök a jobb hatékonyság és a nagyobb felhasználói élmény érdekében. Egy olyan univerzális keretrendszert fejlesztettünk ki, amely natív módon támogat 50 nyelvet és az összes népszerű csevegőplatformot. Egyedülálló robotjaink több mint 30 integrálható funkciómodulból épülnek fel, és tízmillió beszélgetésből épülő chatbot-marketing know-how-t használnak fel. Valamennyi olyan chatbot, amit valaha készítettünk, egyedi, mivel az adott ügyfél igényeihez igazodik. Ez szerves része a szoftverfejlesztésen túlmenő marketing és tartalomkezelési szolgáltatásunknak.

TMRW.life

 

A TMRW® Hotels okostelefon alkalmazás egy korszakalkotó digitális hotelrendszer, amely a vendégeket egy egyedi digitális élményben részesíti, mindemellett lehetőséget ad a hoteleknek / hosteleknek / apartmanoknak, hogy hatékonyabban, kevesebb adminisztrációval, automatizált folyamatokkal, környezetkímélőbben és költséghatékonyabban tevékenykedjenek. A TMRW rendszer képes az összes technikailag fejlett és nyitott PMS rendszerhez csatlakozni, valamint a már csatlakozik a nagyobb zárrendszerekhez.

Younicorn.io

 

A Younicorn.io egy nemzetközi startup közösségi oldal startupoknak, befektetőknek és mindenkinek akit ez a világ érint/érdekel (programozók, szolgáltatók, sajtó, bloggerek...) csupa olyan funcióval ellátva, ami az egymással való kapcsolatfelvételt, kapcsolattartást segítheti, megkönnyítheti számukra. Egyben szeretnénk támogatni az egyetemistákat ötleteik, céljaik megvalósításában és megkönnyíteni számukra az amúgy is göröngyös utat a nemzetközi szintérre való kijutáshoz. Ez nem egy sokadik startup adatbázis, ez egy interaktív közösségi oldal.

A közösségi oldal mellett a második fő része az oldalnak: a projektgyűjtő rész. Minden startup feltöltheti a projektjét, amely kereshető, szűrhető tetszőlegesen, a befektetők pedig az általuk megjelölt relevanciák alapján értesítést is kaphatnak az új feltöltött projektetkről, ezzel időt, energiát spórolva a befektetőknek vagy az érdeklődőknek akik a futó projektek között böngésznének. Egy helyen megtalálható, saját igények szerint kereshető az összes futó projekt a világon.

Következő pillére az oldalnak a 3D-s környezetben felépített konferenciák, meetupok világa. Bármely felhasználó meghirdethet meetupot és bárki részt is vehet rajta, ezzel időt spórolva, határokat lebontva, amikor ideje engedi. A videókat videó adatbázisban gyűjtjük, így egy gyűjteményt kapva, később is bárki kedvére nézheti meg akár az oktatási anyagként összeállítot videó sorozatát.

X-Flow Systems – Automatic Beer Dispenser

 

A startupunk küldetése, hogy automata sör gyorscsapolót tervezzen és gyártson, majd értékesítsen. Termékünk segíti a pultosok munkáját azzal, hogy rövid idő alatt nagyobb mennyiséget tudnak lecsapolni és értékesíteni, amivel magasabb profitot fognak realizálni a vendéglátóegységek. A legtöbb nagyszabású rendezvényen az emberek egyszerre rohamozzák meg a söröspultokat, ami a koncertek közötti szüneteknek, vagy egy focimeccs közbeni félidőnek az oka. Ez nagy sorokat eredményez a pultok előtt és hosszú ideig tart a kiszolgálás. A hagyományos sörcsapokkal, mely ma a legszélesebb körben van elterjedve, körülbelül 5-15 másodperc alatt lehet egy korsó sört lecsapolni. Ha ez gyorsabbá válna, a vendégek hamarabb jutnának a sörhöz és az elfogyasztása után nagyobb hajlandósággal térnének vissza egy újabb korsóért. A másik oldalról megközelítve, a vendéglátó egység több sört értékesít, emellett több nagyobb értékű italt is ki tud szolgálni és nagyobb protitot fog realizálni. A munkaerőszükséglet csökkentéséről nem is beszélve. Ezeken felül a sörgyáraknak is megnő az értékesített volumenük és a fesztiválszervező is nagyobb jutalékban részesül. A megoldásunk egy félautomata sörcsapoló berendezés, melyet a pultos feltölt maximum négy darab pohárral, majd megnyomja az indító gombot. A tálcán lévő poharak felemelkednek, és elindul a csapolási folyamat. Nyolc másodperc alatt a folyamat befejeződik, a tálca leenged és már lehet is kiadni a teli korsó söröket.

 

Együttműködő partnerek:

Agrármarketing Centrum

Az Agrármarketing Centrum aktív szerepet tölt be a magyar agrárium és élelmiszergazdaság versenyképességének és üzleti eredményeinek javításában, beleértve az agrár- és élelmiszeripari kkv-szektort is. Célunk, hogy közreműködésünkkel a magyar agrárium nemzetközi szinten versenyképesebb, a korszerű marketing eszközöket és módszereket hatékonyabban és eredményesebben alkalmazó ágazat legyen.

Antall József Tudásközpont

 

think.BDPST stratégiai innovációs konferencia a régió legfontosabb fejlesztéseit és a technológia fejlődés irányait mutatja be az érdeklődő közönségnek, és ezzel a kelet-közép európai régió egyik legfontosabb találkozóhelye a szakértőknek, befektetőknek, és startuppereknek.

Budapesti Értéktőzsde Zrt.

 

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) ötéves, 2016-2020-as időszakra vonatkozó stratégiájának alapvető célja egy olyan átfogó tőzsdefejlesztési program kidolgozása és megvalósítása Magyarországon, melynek eredményeképpen a tőkeági forrásbevonás szerepe növekszik a magyar vállalatok finanszírozásában, hatékonyan kiegészítve a jelenleg túlsúlyban lévő banki hitelezést. A BÉT célja, hogy a versenyképes, sikeres hazai vállalatok legfontosabb platformjává váljon.

BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ

 

A Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ azon dolgozik, hogy tudásmegosztással segítse a vállalkozói kultúra terjedését, erősítse a hazai kis- és középvállalkozásokat. A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) vállalkozásbarát egyetem stratégiájának részeként létrejött műhely célja, hogy a közép-európai vállalkozásfejlesztés egyik legelismertebb kutató-, fejlesztő-, képző- és tudásszolgáltató bázisává („think tank”) fejlődjön.

Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

 

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány az egyetlen olyan szervezet, amelyet a Főváros Közgyűlése a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése céljából hozott létre még 1993-ban. Küldetésünknek tekintjük hozzájárulni a budapesti, életképes, régebb óta működő vagy nemrég indult vállalkozások piaci igényeknek megfelelő módon történő fejlődéséhez, bővüléséhez, ezáltal a fővárosi munkahelyek megtartásához és újak létrehozásához, így Budapest gazdaságának élénkítéséhez.

Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány – Mikrohitel

 

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány elsősorban az induló és működő mikrovállalkozások számára nyújt non-profit finanszírozási, mikrohitel programokat. A hitelkérelmek összeállításához, a vállalkozások számára legmegfelelőbb hitelkonstrukciók és -kombinációk kiválasztásához ingyenes hitelkonzultációs lehetőséget biztosítunk a vállalkozók számára.

Climate-KIC Hungary

 

A Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése.

A Climate-KIC olyan magas innovációs potenciállal rendelkező projekteket támogat, amelyek képesek jelentős mértékben hozzájárulni a klímaváltozás elleni védekezéshez és alkalmazkodáshoz. Az innovációs potenciál mellett fontos szempont a reális megvalósíthatóság, amely szilárd gazdasági és műszaki alapokra épül. Vállalkozásfejlesztési tevékenységét a PANNONPro Innovációs Kft. végzi különböző inkubációs programok szervezésével többek között az Accelerator, Greenhouse és ClimateLaunchpad programokéval.

Early Metrics

Early Metrics is the leading Rating Agency for Investors and Corporates when it comes to Startups and helps decision makers to make more efficient decisions. We assess the growth potential of Startups over 2 years while the Rating of the Startups is free of charge for them.

ELTE RKK Innovációs Központ

Az ELTE RKK Innovációs Központ az Egyetem innovációval, vállalati együttműködéssel és technológiatranszferrel kapcsolatos feladatainak ellátására létrehozott dinamikusan fejlődő szervezeti egysége. Célja, hogy hidat képezzen az Egyetem és az ipar között, ezáltal elősegítve az Egyetemen keletkezett kutatási eredmények ipari hasznosulását. Másik fő feladata az ELTE innovációs potenciáljának javítása.

ESIL – Early Stage Investors Launchpad

ESIL - Early Stage Investors Launchpad - aims to improve angel investment market, to stimulate cross border investment opportunities, to find new deals, to connect the most relevant networks and to build a tailored programme for angel investing local ecosystems.

Who is it for?

 • business angels
 • early stage investors
 • crowdfunding platforms
 • incubators and accelerators
 • entrepreneurs

The ESIL offer in a nutshell high quality training materials, a powerful online matchmaking platform, access to best practices and knowledge coming from the most effective business angels communities.

FŐKERT Nonprofit Zrt.

 

A Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. 1867. évi alapítása óta áll Budapest szolgálatában, mint a főváros kertészeti cége. A BudapestGreen Applikáció, egy magyar-angol nyelvű okostelefon alkalmazás, amelynek célja bemutatni Budapest parkjait, fasorait, botanikai különlegességeit, valamint elsősorban a FŐKERT által kezelt területeket, játszótereket, szökőkutakat.

H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ

 

A H13 kiemelt feladatának tekinti, hogy vállalkozói inkubációs központként infrastruktúrával, szakmai programokkal, és mentorálással segítse a fiatalok vállalkozóvá válását. A Vállalkozói Inkubációs Programja mellett Coworking iroda szolgáltatással segíti a vállalkozókat és megfelelő munkakörnyezetet teremt a fejlődéshez.

A Központ vállalkozásfejlesztési tevékenységének fő célkitűzése a negyed vállalkozói aktivitásának növelése, a helyi erőforrások koncentrálása, a kreatív iparágak, szolgáltatások letelepedésének elősegítése.

A diákcentrum részének fő feladata a kerületi egyetemisták szellemei-, kulturális-, szabadidős színterének megvalósítása.

IBM Magyarországi Kft.

 

Az IBM Innovációs Központja Startupok számára a következő együttműködési lehetőségeket kínálja:

 • Technológiai tanácsadás
 • Üzleti tanácsadás
 • Oktatás
 • IBM technológiák használata

Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület

 

Spin-Off Klub - a vállalkozásbarát fiatalok találkozóhelye!

A klub célja 2008-as alapítása óta a vállalkozói kultúra és a vállalkozási ismeretek terjesztése, a vállalkozásindítási kedv növelése a budapesti fiatalok körében. A klub a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjának és Újbuda Önkormányzatának támogatásával, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület jogi keretei között működik.  Klubvezetők: Kerékgyártó Gábor és Csirszka Zita. A spin off angol kifejezés jelentése magyarul: kiperdül. Kiperdül mint búzaszem a kalászból. A spin-off vállalkozás egy tudásközpontról, azaz egyetemről vagy kutatóintézetről kiperdülő tudás-intenzív cég, amely szellemi tőkéjét a tudásközpontból szerezte.

A Spin-off Klub azon fiatalok nyitott, kreatív közössége, akik egyetemistaként, végzett hallgatóként vagy kutatóként érdeklődnek a vállalkozások világa iránt, és maguk is fontolgatják saját vállalkozás indítását vagy már bele is vágtak. Célunk, hogy olyan vállalkozás alapítási és működtetési ismereteket adjunk át, amelyekkel az egyetemek is csupán érintőlegesen foglalkoznak. A legjobb ötletek megvalósításában a klub aktívan segédkezik, legyen szó üzleti tervek kidolgozásáról vagy befektetők felkutatásáról. Ha felkeltettük érdeklődésedet, akkor (szorgalmi időszakban) várunk kéthetente hétfőnként 18 órától, a 11. ker.  Bartók Béla út 32-ben! Ha támogatod a klub céljait, akkor vidd jó hírünket 🙂

Impact Hub Budapest

 

A Impact Hub Budapest egy globálisan összekapcsolt közösség része, amely lehetővé teszi az együttműködő vállalkozásokat.  Az Impact Hubok fantáziájával egyesülnek az emberek minden szakmából, háttérből és kultúrából, és vállalkoznak arra, hogy vállalkozói ötleteket hajtsanak végre a világ számára. Ezek azok az emberek, akik másképpen látják és csinálják a dolgokat, és vállalkozói szenvedélyük van ahhoz, hogy fenntartható hatást teremtsenek.

Mazovia Cluster ICT

Mazovia Cluster ICT has got more than 250 commited participants – 5 Research Institutions, 6 Universities and plenty of other entities including SME`s, NGO's, investment funds and large companies.  Moreover, Mazovia Cluster ICT cooperate with Warsaw City Council, Co-Generation Commerce and Industry, The Office of the Marshal of Mazovia, Polish Chamber of Commerce of Electronic and Telecommunication. In 2015, Mazovia Cluster ICT obtained a status of Key National Cluster (there are only 7 KNC in Poland). In 2016, Mazovia Cluster ICT also obtained Silver Label of Cluster Excellence, certified by European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA). The mission of the Mazovia cluster ICT is to bridge the gap between the action and conditions for SME's development in the metropolitan area and the rest of the Voivodship. Cluster accomplishes this mission by establishing and developing cooperation between sector of computer science enterprises, telecommunication, telecommunication and electronic media R&D units, universities and business institutions and local authorities in the area of Warsaw and outside metropolitan areas. The competence areas of the Mazovia Cluster ICT are: space, telecommunication, IT, industrial automatics, power engineering, GIS, Business System Solutions, Creative Industry, Smart City, Smart Grid, eHealth, Decision Support System.

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) célja a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény (KFItv.) alapján,  hogy kialakítsa a hazai kutatás-fejlesztés és innováció (KFI) kormányzati koordinációjának és kiszámítható finanszírozásának stabil intézményi rendszerét, biztosítva a rendelkezésre álló források hatékony, átlátható és értékteremtő felhasználását.

Az NKFI Hivatal küldetése, hogy kialakítsa a kutatásfinanszírozás koordinált, kiszámítható és fenntartható ösztönzőrendszerét, amelyben a kiváló tudományos kutatások támogatásával és az innováció ösztönzésével Magyarország ne csak szabályszerűen, hanem célszerűen használja fel a KFI célú forrásokat, erősítse hazánk  globális versenyképességét,  és minél eredményesebb kapcsolódjon  be az Európai Kutatási Térségbe.

Az NKFI Hivatal célkitűzése a nemzeti innovációs rendszer megerősítése, a tudományos központok, vállalatok és vállalkozások dinamikus együttműködésének ösztönzése, a vonzó innovációs környezet kialakítása.

A Hivatal készíti elő hazánk tudományos kutatási, fejlesztési és innovációs stratégiáját, kezeli a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap forrásait, képviseli Magyarország Kormányát és a magyar KFI közösséget a nemzetközi és európai KFI szervezetekben.

Pont Csoport

 

A PONT Csoport fő tevékenységi területe a társadalmi innováció, amelyet részvételi, vállalkozásfejlesztési és kulturális programok révén valósít meg különleges hangsúlyt fektetve a fiatalokra és digitális eszközök használatára. A PONT Csoport 2009-ben jött létre, bázisa Kolozsvár. Jelenleg 10 fős állandó stábbal és 15-25 együttműködő szakértővel dolgozik. A PONT Csoport nevéhez fűződik a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros cím elnyerése, valamint a Kreatív Kolozsvár program létrehozása.

RV17 Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda

 

Az RV17 Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda létrehozásával, a helyben elérhető szolgáltatásokkal Rákosmente Önkormányzata a már működő vagy újonnan induló vállalkozások, vállalkozók számára kíván segítséget nyújtani az ötlettől a megvalósulásig. A közösségi térként is funkcionáló iroda kulturált környezetben, modern infrastruktúrával felszerelve biztosítja a mai kor elvárásainak megfelelő feltételeket. Az RV17 olyan szintér, ami coworking és terembérlési szolgálatatások, hasznos információk elérése mellett találkozási pontja is a vállalkozóknak. Egyedülállóan tanácsadásokkal (adó, jogi, pénzügyi, gazdasági, marketing)is segítjük a vállalkozókat.

Semmelweis Egyetem – Innovációs Igazgatóság

 

A Semmelweis Egyetem Magyarország és a közép-európai régió vezető orvos-egészségügyi felsőoktatási intézménye, mely szakegyetemként egyedülálló az országban. Három fő tevékenysége az oktatás, kutatás és gyógyítás, és e hármas egység teszi nemzetközileg is elismert tudásközponttá. A képzés hat karon és három nyelven (magyar, angol, német) folyik, a csaknem 11 ezer hallgató több mint negyede külföldi. A Semmelweis Innovációs Igazgatóság az Egyetem szellemi vagyonának menedzsmentjével, üzleti hasznosításával foglalkozik.

Újbuda Önkormányzata – NewGenerationSkills projekt

 

A határokon átívelő NewGenerationSkills (NGS) projekt Újbuda Önkormányzatának szervezésében valósul meg, és célja, hogy a fiatalok számára teret és lehetőséget biztosítson saját útjaik megtalálására.

Kiemelt cél a vállalkozói kultúra és az innovációs menedzsment fejlesztése. Azaz, hogy olyan, szerteágazó lehetőségekkel teli környezetet teremtsen a már aktív és leendő fiatal vállalkozók, munkavállalók számára, amelyben megszerezhetik a szükséges ismereteket. Továbbá ki tudják dolgozni ötleteiket, innovatív elképzeléseiket, ezt követően pedig megtalálják és megállják a piacon a helyüket. Az NGS megteremti a lehetőségét annak, hogy a (frissen végzett) korosztály bővítse a látókörét, valamint szert tegyen azon képességekre, amelyek javítják az esélyeiket a munka világának bármely területén.