2016-11-10

Partnereink

Közszféra és startupok

Danube Transnational Programme

The Danube Transnational Programme is a financing instrument of the European Territorial Cooperation (ETC), better known as Interreg. ETC is one of the goals of the European Union cohesion policy and provides a framework for the implementation of joint actions and policy exchanges between national, regional and local actors from different Member States.

ELTE Innovációs Központ

Az ELTE Innovációs Központja (InnoK) innovációval, vállalati együttműködéssel és technológiatranszferrel kapcsolatos feladatainak ellátására létrehozott dinamikusan fejlődő egysége. A Tudás- és Technológiatranszfer iroda célja az, hogy hidat képezzen az Egyetem és az ipar között, ezáltal elősegítve az egyetemen keletkezett kutatási eredmények ipari hasznosulását. Ennek érdekében fenntartja és fejleszti a nagyvállalkozásokkal, valamint állami és más, nem profitorientált szervezetekkel kialakított stratégiai partnerkapcsolatokat. Másik fő feladata az egyetem innovációs potenciáljának javítása. Ennek érdekében az iroda megvizsgálja az egyetemen keletkező kutatási eredmények (akár természettudományos, informatikai, vagy humán) gazdasági hasznosítását, és a kutatóknak a hasznosításhoz segítséget nyújt, illetve ipari partnert keres.

Magyar Nemzeti Kereskedőház – Innotrade Program

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. célja elősegíteni a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat előállító hazai kis- és középvállalkozások exporttevékenységének bővülését. Helyi képviseleteinken keresztül jelenleg négy kontinens közel ötven országának piaca érhető el. Partnereink számára a külpiacokon felkutatjuk a lehetséges konkrét üzleti lehetőségeket, illetve személyre szabott, komplex szolgáltatáscsomagot nyújtunk exportképességük növelése érdekében.

Újbudai Spin-off Klub

Az Újbudai Spin-Off Klub az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület szervezésében működik, rendezvényein egyetemi hallgatók találkoznak rendszeresen. A programsorozatok során kétféle rendezvény várja látogatókat: egyrészt sikeres vállalkozókat mutatnak be, másrészt olyan ismeretterjesztő, látókörbővítő előadásokkal színesítik a klub programjait, amelyek során a vállalkozásokhoz kapcsolódó tippeket, trükköket lehet elsajátítani.

H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ

A H13 egy Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ. Legfőbb célkitűzése a kerületben megforduló diákok kulturális-, szellemi- és szabadidős színterének megvalósítása. A H13 emellett segíti a körzetben már működő és az újonnan alakuló mikrovállalkozások aktivitásának növelését is.

Kormányzati Inofrmatikai Fejlesztési Ügynökség – INPUT program 

Az IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása című (GINOP 3.1.3-15) kiemelt projekt végrehajtására kidolgozott INPUT Program célja a teljes IKT startup ökoszisztéma, ennek révén a digitális gazdaság fejlesztése. A program a támogatási döntés közeljövőben történő meghozatalát követően nem a hazai startup világ szereplői helyett vagy mellett kíván új szereplővé válni, célja, hogy a rendszer működését serkentse, megfelelően működő kapcsolati hálózatot keltse életre.

think.BDPST

Organised annually in Budapest by the Antall József Knowledge Centre in cooperation with the Ministry of Foreign Affairs and Trade of Hungary and the International Visegrad Fund, think.BDPST is a strategic conference focusing on perspectives of research, innovation, and future technologies. Featured topics in the 2017 event include life science and the future of the labour market.

Privát programok és inkubátorok

Mosaik

Mosaik is more than just a collection of square footage and desk space. Mosaik is a purpose driven startup community ready to level up the Budapest tech scene. We support Budapest based entrepreneurs with a platform for learning, connecting and growing in the friendliest coworking space in town.

Impact Hub

Az Impact Hub egy nemzetközi hálózat. A világ közel 70 nagyvárosában található irodái katalizátorok, ernyőszervezetek azoknak, akiket foglalkoztatnak a társadalmi, környezeti problémákra adható megoldások – üzleti, vagy egyéni szinten. Olyan kezdeményezésekkel és vállalkozásokkal foglalkozunk, amik a profit mellett egyéb maradandó értékeket is teremtenek, és elősegítik a társadalom fejlődését. A Belváros közepén található irodánkban teret adunk neked, bármire is legyen szükséged: közösségi irodahasználat, csapatirodák, bérelhető rendezvényterek és rendszeres, inspiráló programok, képzések, kapcsolatépítési lehetőségek.

Startupok

Picturesque

A Picturesque csapata egy egyedülállóan innovatív fotóválogató szoftvert fejlesztett ki profi és félprofi fotósok számára. A szoftver célja, hogy a fotóválogatással töltött időt jelentősen, akár 80%-kal lecsökkentse a mesterséges intelligenciára épülő, saját fejlesztésű algoritmusokkal.

Motiball

A Motiball létrejöttének legfőbb motivációja egy olyan megoldás keresése volt, mely valódi és hatékony eszközt nyújt a stroke és más neurológiai betegség, vagy egyéb egészségügyi probléma okán kialakult mozgásszervi probléma kezelésére.  A piacon fellelhető termékekkel ellentétben ez az eszköz olyan segítséget nyújt a pácienseknek a rehabilitáció során, mely elősegíti motivációjukat, valamint egyszerre fizikai, lelki és szellemi síkon fejleszti őket.

Aiwebtesting

Az Aiwebtesting olyan online szolgáltatást kínál, amelynek segítségével automatikusan lehet letesztelni web alapú vállalati alkalmazások, honlapok, hírportálok, webshopok stb. működését. A megoldás képes azonosítani az anomáliákat és javaslatot tenni a hiba elhárításának módjára.

Xeropan

A Xeropan csapata egy teljesen új szemléletű nyelvoktatási applikációt fejlesztett ki, amely kommunikál a felhasználókkal. Egy olyan nagyon vizuális, intuitív eszközt hoztak létre, amely nem csak megkönnyíti, de élvezetessé is teszi a nyelvtanulást.

GrantedByMe

A GrantedBy.Me fejlesztése újra definiálja a tradicionális online bejelentkezést. Egy mobilalkalmazással, valamint egy mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév/ jelszó párost úgy, hogy közben egyszerűbbé és sokkal biztonságosabbá teszi az azonosítás folyamatát. A GrantedBy.Me használatakor a felhasználó az online fiókjaihoz saját mobileszközével juthat hozzá, ami authorizációs eljárással és egy prediktív tulajdonos felismerő algoritmussal azonosítja őt.