2018-11-19

Kiállítók

 

Startupok:

Az Agrolytics célja, hogy az agrárium területén felmerülő problémákra a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával megoldást nyújtson, így fenntarthatóbbá, környezetbarátabbá és hatékonyabbá tegye az ágazatot. Meglátásunk szerint az agrárpiacon a gépi tanulás, felhő alapú technológiák, képfeldolgozó szoftverek és egyéb komplex rendszerek nyújtotta lehetőségek nincsenek kiaknázva. Célunk, hogy összekapcsoljuk a két ágazatot, melynek első lépése a Woodo néven futó szolgáltatásunk.

A szolgáltatás fő funkciója a kivágott fa térfogatának automatikus mérése fénykép alapján, amely telefonos, illetve webes alkalmazás keretein belül van megvalósítva. A farakások térfogatát, fajtáját illetve helyadatait felhő alapú rendszerek tárolják, biztosítva a felhasználók számára az azonnali hozzáférést, ezzel garantálva a nyomonkövethetőséget. A szolgáltatás részét képzik továbbá döntéstámogató rendszerek, amelyek a tárolt adatok alapján a súly és az ár figyelembevételével elősegítik a logisztika optimalizálását. A felhasználói jogosultságok kezelésével az erdészetek illetve magáncégek vezetői könnyen áttekinthetik a készletet.

Kiegészítőként egy nyilvános felület lehetőséget nyújt majd bárki számára, hogy rendkívüli eseteket (fakidőlés, illegális szemétlerakás) jelenteni tudjon. A termék már az MVP stádiumban van. A térfogatszámításban eddigi tapasztalatok alapján átlagosan több mint 90%-os pontosságot produkáló algoritmussal rendelkezünk. Ez azért nagy eredmény, mert az erdészetek a mindennapi munka során a térfogatot egy több mint 50 éves módszerrel, köbözéssel határozzák meg. Ez egy rendkívül időigényes és pontatlan művelet, ezzel szemben az alkalmazás néhány másodperc alatt képes meghatározni a farakásban lévő rönkök térfogatát, alaktól függetlenül. Az algoritmus jelenleg felhőben fut, amelyhez a felhasználók telefonos applikáció segítségével férnek hozzá.

www.agrolytics.hu

A hidropóniás és akvapóniás növénytermesztés a legjobb megoldás lenne nagy mennyiségű, helyi termesztésű, olcsó és organikus élelmiszer előállítására. A hidropóniás és akvapóniás rendszerek azonban nagyon érzékenyek a különféle változásokra, ezért a rendszer legfontosabb jellemzőit napi szinten szükséges ellenőrizni.

Mi elhatároztuk, hogy változtatunk ezen és létrehoztuk az AquaShieldet, ami egy csúcstechnológiás monitorozó és irányító eszköz az ilyen típusú növénytermesztő rendszerekhez. Az AquaShieldhez különféle szenzorokat lehet kapcsolni (pl. hőmérséklet, PH szenzor, elektromos vezetőképesség szenzor) és így folyamatosan ellenőrizni tudjuk a hidropóniás vagy akvapóniás rendszerünk állapotát. Ezek mellett tudjuk ellenőrizni a rendszeren belüli folyadékszintek állapotát, tudjuk irányítani a rendszerhez tartozó szivattyúkat és szelepeket, illetve a mesterséges növénytermesztő fényeket is, hogy minél nagyobb terméshozamokat tudjunk elérni.

Az AquaShield segítségével tudjuk maximalizálni a terméshozamokat és magas minőségű élelmiszert tudunk termeszteni a lehető leggyorsabban. Ezeknek az előnyöknek köszönhetően reméljük, hogy sikerül még inkább meghonosítani az akvapóniás és hidropóniás növénytermesztést.

TERMÉK: A Beachegg a világ első hordozható, tojás alakú strandszéfe.
A BEACHEGG
A Beachegg egy innovatív magyar IoT termék, a világ első hordozható,
tojás alakú strandszéfe, melyben biztonságban tárolhatjuk értékeinket.
A tojás beépített mozgásérzékelővel rendelkezik, ha illetéktelen személy
mozdítja meg, riaszt, GPS koordinátát küld a helyi Beachegg őr tabletjére.

Az őr a helyszínre siet, hogy ellenőrizze a tojás használatának jogosultságát. Ügyfeleink nyugodtan élvezhetik a strandolást anélkül, hogy az értékeik miatt kellene aggódniuk.

www.beachegg.io

Célunk, hogy segítsünk az embereknek, hogy olcsóbban és egyedi módon béreljenek autót, az autótulajdonosok pedig egészen másképp gondoljanak a reptéri vagy pályaudvari parkolásra.

Ingyenes parkolást kínálunk az autó tulajdonosoknak a reptereken és ezen autókat bérbeadjuk teljekörű biztosítás mellett az érkező, mobilitásra vágyó turistáknak. Autóbérlőinknek egyedi autókat és legjobb árgaranciát kínálunk, továbbá egyedülálló kulcsszekrényünk segítségével sorbanállás nélkül vehetik át vagy adhatják le az autó kulcsát. (SmartLocker)

Az EduBase egy általános célú, eszköz- és platformfüggetlen online oktatási felület egyedi tesztelő és vizsgáztató rendszerrel. Segítségével bármilyen ismeretanyag tanítható és tesztelhető. Legyen szó videókról, élő közvetítésekről, elektronikus segédanyagokról (dokumentumok, prezentációk és egyéb fájlok), vagy akár a vállalati szektorban megszokott, sztenderd formátumról, a SCORM-ról.

Az InCenter olyan szolgáltatók hálózata, akiknek a lelki egészség támogatása, a mentális jólét kultúrájának terjesztése és az ezt célzó szolgáltatások népszerűsítése a céljuk.

Mi a boldog emberekben hiszünk.

Úgy gondoljuk, hogy a boldogság abból az egyensúlyi állapotból fakad, amely öntudatosság, mentális és testi jóllét valamint a társas elfogadottság eredőjéből áll össze.

Ennek a célnak az érdekében oktatással, önismereti támogatással és szemléletfejlesztéssel, tanácsadással foglalkozunk. Jelenleg azon dolgozunk, hogy mindezt gamifikált, játékos formában kaphassák meg a fogyasztók.

Az Innobay egy független Integrált Innovációs Szolgáltató Cég. Cégünk fő profilja az innovációs konzultációs szolgáltatás: bérfeltalálás (új találmányok létrehozása) cégek és szervezetek számára, innováció menedzsment TRL1 szinttől TRL9-es szintig, illetve gazdaság- és üzletfejlesztés.

A Mindtech küldetése olyan innovatív agy-számítógép kapcsolaton alapuló alkalmazások létrehozása, melyek jobbá teszik az emberek mindennapjait. Számunkra fontos, hogy az agyhullámok detektálása a figyelmi szint mérésén kívül az orvosdiagnosztika területén is széleskörű segítséget nyújtson. E-healtcare applikációk fejlesztése mellett célunk, hogy cross platform mobilfejlesztéssel, MI, és cloud technológiával másokat is segítsünk forradalmi megoldások megvalósításában és piacra vitelében.

A PARKL egy digitális platform, amely a parkolási és e-mobilitási szolgáltatásokat egy egységes rendszerbe integrálva optimalizálja a kapacitások kihasználását.

A Phonic Chat egy multidimenzionális közösségi zenealkotó platform és alkalmazás. A zene az emberiség történetének kezdetén közösségi élmény volt. A modern társadalmakban a tömeges zenefogyasztásról beszélhetünk, így a hallgató viszonyulása passzív a zenéhez. A Phonic Chat élménykét értelmezi a zenét és mind a producereket, mind a zenészeket, mind a hallgatóságot interakcióra ösztönzi a zene multidimenziós világában.

A Photon egy olyan online platform, ahol a magas szakmai követelményeknek megfelelni képes fotósok, illetve megrendelőik egymásra találhatnak, gyorsan és egyszerűen. A fotósok ezáltal megszabadulhatnak az önmarketing minden nyűgétől, a megrendelők pedig elkerülhetik a megfelelő fotós kiválasztásának hosszadalmas és nehéz folyamatát, aminek a végén még mindig nem lehetnek elég biztosak abban, hogy elégedettek lesznek a minőséggel.

A POzi Technologies RTLS rendszere automatizáltan felismer minden gyártásban részt vevő objektumot, és valós időben pozícionálva követi (alkatrész, konténer, targonca, dolgozó, stb.) azok helyzetét, az anyagmozgatás és az ellátási lánc minden területén. Az így szolgáltatott adatok segítségével a gyártó és logisztikai cégek azonosítani és csökkenteni tudják a logisztika területén jellemző rejtett veszteségeiket.

A Puli célja, hogy széles körben elismert résztvevője legyen a gyorsan növekvő magán-űriparnak. A Hold felderítését, az ott ill. a világűrben található erőforrások kiaknázási lehetőségeit kutatjuk. Ezek a területek jelentősen hozzá fognak járulni a gazdaság növekedéséhez a következő évtizedekben. Figyelünk arra is. hogy eredményeinket a Földön is tudjuk hasznosítani.

Jelenleg első holdi küldetésünk véglegesítésén dolgozunk; a Holdra az Astrobotic Peregrine leszállóegységén 2021 elején tervezünk elindulni.

A Rendi egy kulcskérdésre fókuszál: találni egy megbízható, biztonságos és megfizethető takarítót gyorsan, mindenféle kötelezettség nélkül. A platformon keresztül a vásárló tisztítást tud rendelni 3 egyszerű lépésben. A felhasználó megadja a takarítás címét és idejét, ezután beírja preferenciáit, illetve kiválasztja a fizetési eszközt. A takarító – aki szigorú háttérellenőrzésen megy keresztül – kitakarítja a háztartást, és a szolgáltatás teljesítésekor a háztartás értékeli a takarító vállalkozó munkájának minőségét.

A Route4U a világ első járdanavigációs alkalmazását fejleszti. Célunk a bizonytalanság eltűntetése milliók életéből olyan információk összegyűjtésével és megjelenítésével, melyeket korábban leheteten volt megtalálni. Kétféleképp használható a Route4U app. Felhasználóink akadálymentes helyeket kereshetnek és személyre szabott, akadálymentes útvonalakon navigálhatnak, míg Önkénteseink helyek és útvonalak akadálymentességét minősítik a beépített felmérő és akadály jelentő funkcióval. A közösség segítségének köszönhetően az adatokból akadálymentességi térképek, elemzések és döntéshozalt támogató statisztikák készülnek.

Ügyfeleink olyan európai és magyar  városok, világcégek, ingatlankezelő vállalatok, melyek fontosnak tartják az akadálymentességet, és példamutatásukkal az inkluzivitás és egy boldogabb világ eléréséért tesznek is.

A TMRW® Hotels okostelefon alkalmazás egy korszakalkotó digitális hotelrendszer, amely a vendégeket egy egyedi digitális élményben részesíti, mindemellett lehetőséget ad a hoteleknek / hosteleknek / apartmanoknak, hogy hatékonyabban, kevesebb adminisztrációval, automatizált folyamatokkal, környezetkímélőbben és költséghatékonyabban tevékenykedjenek. A TMRW rendszer képes az összes technikailag fejlett és nyitott PMS rendszerhez csatlakozni, valamint a már csatlakozik a nagyobb zárrendszerekhez.

A Banding egy olyan szolgáltatás, ami az aktívan koncertező előadóknak lehetővé teszi, hogy hozzájuk hasonló együtteseket találjanak, lépjenek kapcsolatba velük és közös fellépéseket szervezzenek. A hagyományos koncertszervezési és promóciós stratégiáktól eltérően a Banding valóságos koncert és promóciós lehetőségeket közvetít együttesektől együtteseknek. Ezáltal lehetővé téve, hogy az előadók a saját otthoni közönségükért cserébe felfedezhessék az új rajongóikat a világ bármely pontján.

A Banding alapja egy tanuló algoritmus, ami a streaming szolgáltatások és közösségi média platformok adatai alapján képes definiálni, összehasonlítani és ajánlani egymásnak hasonló előadókat a népszerűségi, műfaji és földrajzi attribútumokat figyelembe véve. A zenekaroknak így nem kell időt töltenie a potenciális partnerek keresésével és megteremti több százezer előadónak a lehetőséget, hogy új piacokra lépjen be és növelje a népszerűségét.

Probléma: Az előadók nem tudják elérni a potenciális közönségüket ismeretlen zenei piacokon. A saját kutatásunk alapján ;amiben több mint 200 zenekar vett részt 20 országból, felfedeztünk két alapvető probléma forrást.

1, Az előadók előadók nem tudják promótálni magukat ismeretlen zenei piacokon, ezáltal nem férnek hozzá olyan lehetőségekhez, amik által növelni tudják a nemzetközi hallgatóik számát.

2, Nagyon nehéznek találják, hogy hasonló, partner zenekarokat találjanak maguknak, hogy cserekoncerteket szervezzenek.

Megoldás: Digitalizált, biztonságos cserekoncertek. A Banding lehetővé teszi az előadóknak, hogy megtalálják ezeket a hasonló partner zenekarokat és a cserekoncerteken keresztül felfedezzék az új rajongóikat.

www.banding.app

A bandmap egy zeneipari szakmai hálózat és közösségi platform. Projektünk elősegíti a zeneipari szereplők lokális és globális hálózatosodását, megjelenést biztosít a zeneipari szereplők és rajongók számára, támogatja a zenei tevékenységek menedzselését, az ebből származó bevétel növelését.

A platform a következő problémákra kíván választ adni: szegényes networking lehetőségek, kommunikációs zaj, időigényes szervezés. A fő értékajánlat: zenészek, zenekarok, koncertlehetőségek, és új üzleti lehetőségek keresése. A platform jelenleg is fogadja a zenekarokat és mindenki "felteheti magát a térképre". A bandák, előadók, koncerthelyszínek és események keresése szintén lehetséges, sőt, egy szakmai profil is készül minden regisztrált felhasználó számára a zenei szerepkörök összegzése céljából. Természetesen az alapvető networking lehetőség is adott a platformon. A platform fejlesztése folyamatos, jelenleg forrás bevonás fázisában tartunk.

https://bandmap.hu/beta

A BankZee egy családi bank megoldás és egy pénzügyi közösség Z generációs gyerekeknek. A megoldás egy két-oldalú mobilbanki alkalmazásból és egy prepaid kártyából áll tiniknek és szüleiknek. Különlegességünk, hogy az alkalmazás életkorhoz alkalmazkodó felülettel és funkcionalitással rendelkezik.

Az alkalmazást úgy alakítottuk ki, hogy támogassa a pénzügyi edukációt és inklúziót, illetve elősegítse a készpénzmentes társadalommá alakulást. A gyerekek megtakarítási célokat tűzhetnek ki, egy biztonságos pénzügyi közösséghez csatlakozhatnak, menő ajánlatokat kaphatnak a piactéren. A szülők digitálisan tudják kezelni a zsebpénzt, felügyelni tudják gyerekeik költését az integrált Mastercard Spend Controls funkció által, illetve pénzügyileg edukálni tudják gyerekeiket.

www.bankzee.eu

A Blue Colibri modern belső kommunikációs és elköteleződést segítő mobil platform, amely elősegíti nagyvállalatok számára, hogy hatékonyan egy közösségbe kapcsolják és elkötelezettebbé tegyék a munkavállalóikat.

A platform megoldást nyújt a számítógépes munkaállomással és/vagy email címmel nem rendelkező, különböző helyen dolgozó kollégák azonnali elérésére és visszajelzések gyűjtésére. Kollégáink bármikor, bárhonnan el tudják olvasni a vállalat legfrissebb híreit, képesek egy gombnyomással csoportokat alakítani, chatelni, visszajelzést adni, eseményeket szervezni. Számos olyan lehetőséget ad a platform, mellyel a belső kommunikáció folyamata élménnyé válik és munkavállalóink közelebb érzik magukat a szervezet egészéhez.

www.bluecolibriapp.com

Az elmúlt évek során a szállásfoglalási piacon egyre erősebb szerephez jutottak online foglalási oldalak. Ma már az olyan platformokon keresztül történik a szobafoglalások nagy része, mint az Expedia, a Booking.com és a Szallas.hu, ráadásul a piacra a Google vagy az AliBaba személyében további óriások érkeznek. Mindez a szállodák számára a közvetlen értékesítés folyamatos csökkenésével, a fenti szereplők részére kifizetett jutalékok miatt a költségek növekedésével és a vendégekkel való közvetlen kapcsolat fokozatos elvesztésével jár. A szállodák ezért folyamatosan kutatják azokat a digitális megoldásokat, amelyek segítik őket a vendégek online figyelméért folytatott csatában és abban, hogy a foglalásokat és az azt követő vendégkommunikációt visszatereljék saját platformjukra.

A csapatunk által kidolgozott white label megoldás a fenti célok elérését teszi lehetővé: használatával létrehozható a szálloda saját virtuális AI asszisztense, amely az üzenetküldő appokban (Messenger, WhatsApp) válik elérhetővé a vendégek számára. A szálloda több nyelven beszélő asszisztense megszólítja a feliratkozókat, bemutatja a szállodát, válaszol a felmerülő kérdésekre, lehetőséget biztosít a közvetlen foglalásra vagy gyorsabb és egyszerűbb check-in-re, hasznos tippekkel és személyre szabott termék- és szolgáltatás ajánlatokkal látja el a vendégeket, információkat és visszajelzéseket gyűjt és a vendég távozása után ezen tudás birtokában a visszatérést támogató, személyre szabott ajánlatokat kínál.

A Bonomi asszisztens használata a vendégek számára hasznos és kényelmes, a hoteleknek pedig számos ponton eredményez jelentős megtérülést: hatékonyabbá teszi a marketinget, növeli a közvetlen foglalások számát, a személyre szabott ajánlások révén az értékesítéséből származó jövedelmeket, csökkenti a front-desk leterheltségét, valamint javítja a vendég elégedettséget.

http://www.bonomi.io

A zárt végű geotermikus szonda rendszer (továbbiakban: talajszondás rendszer) az egyik leghatékonyabb zöld energetikai megoldás épületek hűtésére és fűtésére. Ugyanakkor az ilyen rendszerek építésének alapjai nem változtak az elmúlt 50 évben, nem lehet mérni, vezérelni és hatékonyabbá tenni a szondarendszerek talajban lévő, elzárt részét, hatékonyságuk folyamatosan romlik, a klímaváltozással ellehetetlenül.

Ennek megoldására összefogtunk a Code and Soda kft-vel, hazánk egyik legjobb IOT és gépi tanulási szakértőjével és megalkottuk a Casp®-t. A Casp® az első talajszonda vezérlő rendszer, amely mesterséges intelligencia és IOT segítségével akár 25%-al hatékonyabbá teszi a talajszonda rendszereket és kiegyensúlyozza azokat.

Meglévő és új geotermikus rendszerekkel is használható, fő célpiac a 100 szonda feletti rendszerek. A Casp® számos olyan problémára reagál, amelyre a vezérlés nélküli rendszerek nem képesek és ezeket a gépi vezérlés és a IOT segítségével kezeli. Ezek közül a két legfontosabb:

1. a geotermikus rendszerek on/off rendszerek, akkor is teljes kapacitáson üzemelnek, amikor nincs szükség teljes kapacitásra. Ez pazarlás, a Casp® mindig a leghatékonyabb szondát használja, a többit pihenteti, regenerálja.

2. A mai rendszerek szabályozhatóság hiányában nem képesek a klímaváltozás hatásainak kezelésére. Hazánkban az elkövetkező 30 évben, tehát egy most épülő rendszer tervezett élettartama alatt 1,7 fokot nőhet az átlaghőmérséklet, ami 20%-al növeli a hűtési és 20%-al csökkenti a fűtési igényt. Vezérlés nélkül ez minden jelenlegi rendszert a használhatatlanságig elmelegít.

A Casp® kiegyensúlyozza az elmelegedő rendszereket, mérhetővé teszi a változást, segít a beavatkozásban.

hasle.hu

A projektben az ismert Car sharing üzleti modellt ültetjük át az üzleti ügyfelek számára. A Car sharing megoldást nyújt a nagyvárosi közlekedési problémákra, az autóbérlés speciális formája, amely árazása a rövid használati idő miatt, percalapon történik. Az ügyfeleink magasra tett mércéje és az elvárt költséghatékonyság miatt a választásunk a Smart Electric Drive-ra esett, amely 100%-ban elektromos meghajtású autó. Cégünk elkötelezett a környezetbarát közlekedés és annak népszerűsítése iránt a magyar nagyvárosokban. Cégünk imázsának kialakításakor fontos volt , hogy a környezettudatosság mellett az autó is és az arculat is trendi és szerethető legyen.

www.city-smart.hu

Háztartásokban, vagy egyéb magánügyekben felmerülő mindennapos tevékenységeket az elfoglalt emberek kiszervezhetik a Click for Work weboldalán keresztül - vagy azért, mert nincs elegendő idejük, vagy azért, mert egyszerűen nem akarják azokat elvégezni. A meghirdetett munkákra diákok jelentkezhetnek, így sok más, hasonló weboldallal ellentétben a Click for Work oldalán hatékony, gyors és megbízható segítség található.

www.clickforwork.hu

A CoachCard.hu azzal a céllal jött létre, hogy támogassa az ügyfél élmény növelését azzal, hogy a fejlesztő alkalmak alatt felszínre kerülő témákhoz leggyakrabban használt fejlesztő/coaching modelleket jó minőségű kártyákon a szakemberek rendelkezésére bocsátja.

Célcsoport: fejlesztő szakemberek (elsősorban coachok, trénerek), akik megfelelő szakképesítéssel rendelkeznek ahhoz, hogy alkalmazzák a fejlesztő kártyákat, ismerik az alapvető fejlesztési módszertanokat az ügyfél problémájának kezelésére. A komplex szolgáltatás keretében mind a 3 típusú (önismereti, szociális kompetencia és fejlesztési folyamatot támogató) kártyákhoz a használati segédlet mellett feladatlapot vagy tesztet adunk minden egyes kártyához. A kártyák különböző HR funkciókban is alkalmazhatóak, támogatják a fejlődési szemlélet kialakítását szervezeti szinten is. Segítik az ügyfelet a modell hatékonyabb bevésődésében azzal, hogy a modell vizuális megjelenése a grafikák révén kombinálva a szövegek használatával mindkét agyféltekét megmozgatja, ezzel az ügyfél elégedettség is növelhető, hiszen rövid időn belül sokkal könnyebben tudja előhívni az emlékezetéből a számára szükséges modelleket.

2019-es utolsó termék fejlesztésünk az eredeti kártyák nagy testvére A5-ös méretben, amely kollektív fejlesztésre is alkalmazható 2 típusban:

• A csak szimbólumokat tartalmazó kártyák segítik a szabad asszociációt, fejlesztik az intuitív készségeket, játékosak, így erősebb érzelmi hatást reakciókat hívnak elő az ügyfélben. Alkalmazhatóak globálisan nyelvi akadályok nélkül, illetve gyerekekkel is.

• Míg a képes és szöveges kártyák megmozgatják mindkét agyféltekét, támogatják, a modellek mélyebb bevésődését és előhívását az emlékezetes kulcs szavaknak köszönhetően.

https://coachcard.hu/, https://symbolicard.com/

A Creo Medical orvostechnikai eszköz gyártó cégek számára nyújt segítséget felhő alapú szolgáltatások biztosításához. Termékünk egy intelligens orvosi adatbázis és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások, mint például az AI kutatás, az orvosi eszközökkel való integráció és az okostelefon alkalmazások.

Orvosi adatbázis - API-t biztosítunk az egészségügyi adatok biztonságos tárolásához. Ügyfeleink igényeitől függően a szolgáltatás lehet felhő alapú, de telepíthető saját infrastruktúrára is.

Intelligens - Az orvosi adatok biztonságos tárolása mellett az orvosi adatbázis AI integrációt biztosít. Az AI alkalmazásának célja az orvosi diagnózis életciklusának lerövidítése, illetve a korai figyelmeztetések elősegítése. Általában K + F projekt keretében, AI konzultációk során segítünk a piacképes AI felhasználási esetek azonosításában. A projekt definíciója alapján AI-szakértőink is részt vesznek a megvalósítási szakaszban.

Integráció - Az orvosi eszközök integrációja inkább technikai projekt. Az orvostechnikai eszköz gyártó által alkalmazott technológiát figyelembe véve segítséget nyújtunk az eszköz API-hoz való csatlakoztatásában vagy aktívan részt veszünk az integrációban.

Smartphone - Adatbázisunk támogatja az okostelefon platformokat is. Az orvosi eszköz használatát figyelembe véve white label okostelefon alkalmazást fejlesztünk, ügyfeleink igényeire szabva.

www.medical.creo.hu

A Darts Matek egy interaktív oktatási szoftver, amely egy digitalizált darts tábla használatával segíti a gyerekeket a matematikai alapok elsajátításában, képességeik fejlesztésében. A program célja az interaktív alapú tanulás, egy gyakorlatias, szabad tanulási környezetben. Széles körben alkalmazható különböző fejlettségi szinttel rendelkező gyerekek körében. Nem különböztet meg, esélyegyenlőséget teremt, egyénre szabottan összpontosít a fejlődésre.

Tapasztalatok alapján a program hatékonyan használható SNI, autista és fókuszhiányos gyermekek fejlesztésében is, ahol nagymértékben segít növelni a koncentrációt, a szem- és kézkoordinációt. A program sokrétűen felhasználható, szinte valamennyi eszközön használható: interaktív táblán, kivetítőn, PC-n, tableten egyaránt. A tanórák sokszínűen és izgalmasan építhetőek fel a program használatával. Probléma a hagyományos órákkal: nehéz, unalmas, ellenállást vált ki, sok esetben figyelmetlenség tapasztalható. Megfelelés/nem megfelelés modellje.

A Darts Matek által nyújtott megoldások: játékos, könnyű, szórakoztató, teljes mértékben interaktív, bevonja a gyerekeket, fókuszált figyelmet kap. Értékelésmentes modell

www.dartsmatek.hu

A Dental Scanner Solutions egy olyan 3 dimenziós intraorál szkennert fejleszt, amely forradalmasítja a teljes fogászati iparágat és szakít az eddig megismert módszerekkel és mintavételi technikákkal.

A piac alapos vizsgálata és az iparági szakértőkkel (fogorvosok, fogtechnikusok, disztribútorok, versenytársak, egyetemi oktatók) folytatott beszélgetések alapján a szkennerünk főbb újításai a piacon lévő termékekkel összehasonlítva az alábbiak: multifunkciós szkenner fej, mozgatható szkenner fej, beépített számítógép (stand alone működés, tehát nem szükséges hozzá sem laptop, sem totemoszlop), beépített kijelző, meleglevegő fúvóka, fertőtlenítő és tisztító állomás.

A fejlesztés jelenleg MVP fázisban van, a piacra lépés várható időszaka 2020 harmadik negyedév. A fejlesztést egy 6 fős csapat végzi, akik a saját szakterületükön kiemelkedő szakemberek és több vállalkozást sikerre vittek már. Tapasztalatuknál fogva tudják hogyan kell felépíteni egy nemzetközileg sikeres céget. A termékvalidáció Magyarország mellett Hollandiában és Németországban zajlott, az elsődleges nemzetközi piacra lépés országaiban.

Minden eddigi kereskedő, fogorvos, szakmai partnerek pozitívan fogadták a fejlesztést és szakértelmével, kapcsolataival támogattak minket. Kapcsolatban vagyunk több egyetemmel, disztribútor partnerrel, számtalan fogászattal, akik vásárlási szándékukról tájékoztattak bennünket és az előszerződések az MVP megismerése után megköttetnek. Emellett számos EXIT stratégiát is felvázoltunk, a prototípus eladásától kezdve a sorozatgyártásig és értékesítésig. "

www.dentalscannersolutions.com

Azon kevés európai cégek egyike vagyunk, akik színház- és mozijegyek, valamint más szolgáltatások dinamikus árazásra specializálódtak. A megkülönböztető jegyünk az élenjáró algoritmusaink, mesterséges intelligenciát is alkalmazva, amelyekkel optimalizálni tudjuk a jegyárakat kereslet és kínálat alapon. Az SaaS megoldásunkat API-n keresztül nyújtjuk a jegyportáloknak. MVP-nk fut, és közel vagyunk egy nagy, élesben futó pilot megbízáshoz.

www.dynamopricing.com

Az Édes Város egy olyan platform, ahol Budapest különleges cukrászdáinak kínálatát gyűjtjük össze és ezeket a tortákat ki is szállítjuk hűtősautóval.

www.edesvaros.hu

A rendszer központi szerverből és ehhez WiFi hálózaton keresztül kapcsolt hőterápiás eszközökből áll. A beteg testrészt órákon át képes hűteni vagy fűteni a 25-45°C tartományban. Hordható, egy övtáskában elhelyezkedő központi és ehhez vezetékkel csatlakozó perifériás részből áll. Az utóbbi alakját és méretét az adott testrészhez illeszkedő rögzítő elem határozza meg.

A hőkezelést évszázadok óta alkalmazzák, de napjainkban is részét képezi a reumatológiai, traumatológiai, fogászati, gégészeti, fizioterápiás és egyéb szakterületek tüneti vagy oki terápiájának. Ennek ellenére a kezelések optimális hőfoka és időtartama nem ismert, mivel - megfelelő eszköz hiányában - reprodukálható, széleskörű vizsgálatok sem léteztek.

Az optimális terápiát a központi anonim adatbázison alapuló elemzés határozza meg. Ez tekintetbe veszi a páciens jellemzőit, a betegség típusát, kiterjedését és elhelyezkedését, valamint a különböző tünetek időbeli változásait. A rendszer a folyamatos adatgyűjtés révén képes egy új felhasználónak a valószínűleg hatékony kezelést ajánlani (a többi, hasonló jellemzőkkel bíró felhasználó tapasztalatai alapján), amelyet a használat során a felhasználó speciális (átlagtól eltérő) reakciói alapján korrigál. A csoport- és egyén-modellek lehetővé teszik a tünetek rangsorolását (beleértve a páciens által meghatározott szubjektív és a kezelőorvosa által meghatározott objektív paramétereket), segíthet az oki vagy tüneti terápiás hatások elkülönítésében.

Legismertebb versenytársai a mirelit zöldborsó, a melegített só-tasak, a vizes borogatás. Ezek egy része kezdetben túl hideg vagy meleg, majd hamar hatástalanná válik. Az aktív, elektromos hálózathoz kötött készülékek sem alkalmasak a bőrfelület hőmérsékletét precízen beállítani és fenntartani. A projekt egy 16 éves diáklány találmánya volt, hazai és nemzetközi versenyeket nyert, PCT szabadalommal védett, 2018 óta Hiventures startup.

https://e-fasli.hu

13 tonna, 18 tonna és 26 tonnás össztömegű hulladékszállító teherautók elektromos meghajtását fejlesztettük ki, egy véges energiaforrás áll rendelkezésünkre, ami az autó haladását biztosítja, a hidraulika rendszer működését és minden segédberendezést kiszolgál. Az autót ugyancsak egy saját fejlesztésű fő villanymotor hajtja meg, összességében az elektromos meghajtásunk ugyanazt tudja, mint a robbanómotoros változat! Külföldi export lehetőséget keresünk a terméknek, 2018-ban a hazai piacra 10+ darabos gyártással tervezzünk az évet.

www.electromega.hu

Egy mobil alkalmazást fejlesztenék, melyet a földrajz oktatásban lehet alkalmazni. 3D-s kontinens térképeket lehet kiterjesztett valóságban megtekinteni (AR), továbbá speciális tematikus rétegeteket lehet ki- és bekapcsolni. Ezzel az alkalmazással a gyerekek interaktív módon, felfedezéses-, élmény alapú tanulással tanulhatnak. Ezáltal jobban megértik a világot amely körbeveszi őket, mely az alapját képezi a környezettudatos gondolkodás kialakulásának. A mobil alkalmazás lehetővé teszi az egyenlő tanulási körülményeket a világ elmaradottabb részein is.

www.elsa3dmap.com

EVA - Mobilitás-segítő eszköz látássérülteknek A fehérbot használatára kényszerülő látássérültek egy közös félelmen osztoznak: félelem a közlekedéstől. Ennek következményeként 30 százalékuk nem hagyja el az otthonát kíséret nélkül. Az EVA egy olyan mobiltelefonhoz csatlakoztatható okosszemüveg, amely képes a szenzorai által begyűjtött térinformációból egy speciálisan megtervezett audió-protokoll segítségével orientációs és navigációs útmutatást nyújtani a látássérült felhasználók számára.

www.eva.vision

Az ExaMe egy piactér mobilra optimalizált vizsgafelkészítő anyagok számára. Célunk, hogy a modern technológia segítségével minél több diáknak tudjunk egyszerű, hatékony és gyors felkészülést biztosítani mind az érettségi, mind az egyetemi vizsgákra.

Ezt egy webapplikáció fejlesztésével valósítjuk meg, melyen keresztül a tankönyvkiadók feltöltik az érettségire felkészítő könyveiket, illetve szókártyákat és gyakorló feladatokat készítenek a tananyaghoz. A szoftver az így létrejött anyagot automatikusan mobilra optimalizálja. Ezáltal a diákok kizárólag egy mobil alkalmazás segítségével egy interaktív learning journey-n keresztül készülhetnek teljes körűen a vizsgákra. Az egyetemi vizsgák esetében tanárok és hallgatók is fel tudnak tölteni tananyagot és a feladatokat. A diákok az egyes felkészítő csomagokat 10-20 Euro közötti összegért tudják megvásárolni a freemium modelben.

https://exame.me/investor.html

A Family Finances pénzintézeteknek nyújt design-vezérelt mobil banki megoldásokat, különös figyelmet fordítva a fiatalabb felhasználók igényeire. Portfóliónkban megtalálhatóak azonnal integrálható, white-label dobozos termékek, valamint end-to-end szolgáltatás, mely magába foglalja a UX kutatást, a UX/UI design-t és a fejlesztést is. Design fókuszú alkalmazásaink lehetővé teszik a tradicionális bankok számára, hogy bevonják a fiatalabb generációkat is, mely hosszú távon hűséges ügyfélkört eredményez.

Az évek során jelentős tapasztalatot halmoztunk fel a visual design, a fintech szektor és a banki digitalizáció területein, így hamar úgy döntöttünk, hogy a saját vállalkozásunk fejlesztése által lehetünk a legnagyobb hatással a Z Generációsok pénzügyi tudatosságának javítására. Több tagunk összesítve 18 évig tanított középiskolásokat, így tudjuk, hogy a pénzügyi alapismeretek haszontalanok a gyakorlati felhasználás lehetősége nélkül.

A Family Finances-t azért építjük, hogy megfelelő UX-et és alkalmazható tudást nyújtsunk ezen fiataloknak. Kutatási, design, valamint implementációs end-to-end szolgáltatásunk mellett könnyen integrálható dobozos termékeket is kínálunk, melyek egyszerűen személyre szabhatóak: A RocketMoney-val a szülők figyelhetik gyermekeik költéseit, utalhatnak, hozzájárulhatnak gyűjtési céljaikhoz. A drops. egy chat-alapú azonnali fizetési felület, melybe szolgáltatók is beépíthetőek chatbotokon keresztül. A SpendInvest befektetési lehetőségeket ajánl a tranzakciós előzmények alapján. Az EduTainment gamifikált modul, mely bármely alkalmazásba egyszerűen beépíthető, és pénzügyi tudatosságra neveli a fiatalokat. A Flint lehetővé teszi a távolsági hiteligénylést 20 perc alatt.

https://familyfinances.hu/en/landing

A Flavor egy új genereációs gasztro alkalmazás, amely tematikus és lokáció alapú tartalommal segít eligazodni a gasztronómia izgalmas világában. Napi és időszakos listák és válogatások segítik megismerni az adott ország gasztro kínálatát. Pörgős tartalmakkal, interkatív ajánlókkal más országok, régiók sokszínű gasztro kínálatát és az azokhoz köthető élményeket szeretnénk egy jól használható, informatív formában elérhetővé tenni felhasználóink számára.

Az új vendéglátóhelyek és gasztro események száma ugrásszerűen megnőtt az utóbbi években, és ezzel együtt nőtt az igény a gyors és egyszerű tartalomfogyasztásra. Az egyre bővülő online és offline információk, élmények és események megismerése ezáltál még nehezebbé válik a felhasználók számára. Egy kényelmes és felhasználóbarát megoldásra van szükség, ami kilép az asztalfoglaló és ételrendelő szolgáltatások árnyékából, ami egyben egy új piaci szegmenst céloz meg.

Ezen új fogyasztói igényekre válaszul születt a Flavor mobil applikáció koncpeciója. A Flavor a gasztroforradalom szülötte, és azok az élmények formálták, amit nap mint nap tapasztalunk. Ami egy tematikus street food rendezvény megreformálásának ötletével kezdődött, mára egy innovatív, új piaci szegmenseket meghódítani készülő szolgáltatássá nőtte ki magát. A fesztiválok és vendéglátó helyek sablonos programkínálata ihlette a Flavor applikációt, amely a kitartó munka eredményeképpen sikeresen piacra vezette az új, élményalapú szolgáltatást első verzióját a Kóstolónapokat (MVP). A Flavor mobil applikációban elérhető rendezvény és program guide funkció, csakúgy mint a népszerű in-app játék lehetőségek, már emberek százait mozgatták meg különböző szabadtéri és zárt események alkalmával, mind szellemileg mind pedig fizikálisan.

Az applikációban elérhető jelenlegi funckók együttese, rendkívül népszerűnek bizonyult felhasználóink és üzleti partnereink körében, egyben jelentős versenyelőnyt nyújt a piacon elérhető más potenciális versenytársainkkal szemben.

http://info.addicted.hu

BEMUTATKOZÁS: A Flywear egyedülálló és innovatív megoldásai, a biztonság mellett kényelmessé teszi a szemüveg és napszemüveg viselését sisak használata közben. ’Helmet Ready Eyewear’ – Új kategória/piaci rés az iparágban. Felhasználás: motor / havas sportok / extrém / speciális (katonaság, rendőrség). A biztonságot a svájci alapanyagú keret és szárak, valamint az UV védelemmel ellátott, törhetetlen és cserélhető lencsék garantálják – így a szemüveg bármely élethelyzethez illeszthető. A páratlan kényelmet és stabilitást a speciálisan a sisakhoz idomuló szárak és a légpárnás orrtámasz biztosítja. A sisakhoz fejlesztett, egy mozdulattal cserélhető szár és utcai változata biztosítja a termék különböző életstílusnak és helyzetnek megfelelő használatát. A szár és ’front’ színeinek kombinálhatósága divatot visz a technológiába és újfajta vásárlói élményt nyújt a fogyasztóknak

A PROBLÉMA KÉNYELEM: A hagyományos fül mögé érő szár a sisak alatt nyomja a fület. A feszülő keret nem illeszkedik a felhasználó fejére, kényelmetlenséget okoz. Sisak viselete közben a szemüveg felhelyezése nehézkes, olykor lehetetlen.

ÉLESLÁTÁS: Az ergonómiai probléma miatt megváltozik a szemüveg helyzete a sisak alatt, felborul az optikai rendszer. A nem statikus, mozgó tevékenységek speciális optikai megoldásokat igényelnek.

BIZTONSÁG: A keretnek és a lencséknek külön-külön és együttesen is törésállónak kell lennie. Egy gyakran és/vagy nagymértékben elmozduló, vagy akár fejről leeső szemüveg súlyos következményekkel is járhat.

A MEGOLDÁS KÉNYELEM: Innovatív, cserélhető ’Sisakos szár’. EU Formavédelem (No. 014682587)

ÉLESLÁTÁS: Stabil optikai rendszer. Piaci vezető márkájú, személyre szabott, kifejezetten mozgó tevékenységekhez fejlesztett szemüveglencsék.

BIZTONSÁG: A keret és lencsék szigorú biztonsági előírásoknak felelnek meg (alapanyag + lencsék anyaga). Élettartam törésgarancia. A Flywear termék nem mozdul el és nem esik le.

www.flyweargroup.com

A GB Solutions a Gránit Bank 100%-os tulajdonában lévő IT fejlesztésekért felelős, részvénytársasági formában működő leányvállalata. A számítástechnikai fejlesztések mellett a Gránit Banknak és külső partnereknek nyújtott, technológiai fókuszú üzleti tanácsadás alkotja a GB Solutions Zrt. tevékenységi körét. Csapatunkat senior back-end és front-end fejlesztők, korábbi projekt vezetők és üzleti tanácsadók, valamint motivált egyetemista gyakornokok alkotják.

Cégünk célja egy olyan digitális megoldás kifejlesztése, amely nagymértékű innovációval járul hozzá a pénzügyi piac fejlesztéséhez azáltal, hogy egyszerűbb és költséghatékonyabb fizetésre és pénzküldésre ad lehetőséget. Célunk elérése érdekében egy új generációs fizetési szolgáltatáson dolgozunk, amely a felhasználók számára egy kényelmes és biztonságos megoldást nyújt számláik befizetésére, valamint online vásárlásaik teljesítésére a teljes fizetési folyamat feletti kontroll megtartása mellett. Szolgáltatásunk egyszerűbb és jelentősen olcsóbb tranzakciókat biztosít a számlakibocsátó cégek (pl.: telekommunikációs cégek, közüzemi szolgáltatók, biztosítók stb.) és a webshopok számára, továbbá elősegíti hazánk digitális kultúrájának fejlődését és a készpénz használat csökkenését.

Hiszünk abban, hogy cégünk Magyarország egyik meghatározó pénzügyi szereplőjévé válik a közeljövőben, emellett pedig hosszú távon a hazai tapasztalatainkra építve, célunk, hogy szolgáltatásunkat kiterjesszük a valamennyi Európai Uniós tagállamba. A növekedés és a nemzetközi piacokra való belépés érdekében igyekszünk aktívan keresni a tehetséges üzleti és fejlesztői képességekkel rendelkező munkavállalókat. Üzleti szempontból folyamatosan vizsgáljuk és elemezzük a jelenlegi pénzügyi piacot, annak érdekében, hogy a fogyasztói igényeknek legmegfelelőbb megoldást fejlesszük ki.

http://gbsolutions.io/

Oldalfali fűtőpanelek tervezése és gyártása szabad formai és felületi kialakításban, akár egyedi kivitelben is. A termék egy műkő-szerű test amiben a fűtőközeg (többnyire víz) kering és megjelenése nagy fokú szabadság mellett tervezhető vagy éppen adaptálható egy igényes belső térhez. A hőt egyenletesen adja le, tartós és nem igényel semmiféle karbantartást.

www.gradicon.com

"Gyerekkel" is a web-based platform and mobile application which is opening new dimensions in family programming! By using the wide variety of filters, parents can quickly and easily find child-friendly places or programs worth to visit with their kids.

www.gyerekkel.com

Huncut CNC 2017-ben azzal a céllal alakult, hogy megalkossa és a piacra bevezesse a világ első intelligens desktop CNC megmunkáló központot, amely ötvözi a hagyományos CNC marógépet a 3D szkennerrel. Az egyik célkitűzésünk, hogy olyan gépet alkossunk és gyártsunk, amely nem csak szakképzett CNC gépkezelők által üzemeltethető, hanem bárki számára elérhető és használható, CNC előképzettség nélkül is.

A készülék NVIDIA Jetson szuperszámítógéppel szerelt, amely valós időben dolgozza fel a digitális kamera és a lézer szkenner által generált adatokat. Az általunk kifejlesztett technológia tökéletesen alkalmas prototípus vagy akár alkatrészek sorozat gyártására, egyéni vállalkozók illetve a kis- és közép vállalatok számára. A marógép a 3D szkenner segítségével segíti a felhasználókat a különböző gyártási folyamatok elvégzésében. Képes önállóan beállítani a szerszámokat és a feladat elvégzéséhez szükséges egyéb paramétereket. A kész termék pontosságát automatikus minőségellenőrzési rendszer ellenőrzi.

A felsoroltakon túl a marógép hagyományos 3 tengelyes CNC-ként is működik.Teljes G-kód kompatibilitás jellemzi, így bármely CAM alkalmazással használható. Használat közben a teljesen zárt gépház biztosítja a biztonságos működtetést, pormentességet és zaj csillapítást. A precíz és gyors működtetést egy 40.000 RPM-es automatikus szerszám cserélő motor illetve szervók álltal mozgatott golyós orsók biztosítják. A nagysebességű megmunkálás alatt a teljesen sík gránit asztal biztosítja a robosztus befogatást. A valós időben szkennelt 3D model érzékeli mind a megmunkálandó anyagot mind annak lefogatását, ezáltal megakadályozva a nemkívánt események bekövetkeztét.

Egy új piacot nyitunk mindazok számára akik előtt a CNC megmunkálás ezidáig ismeretlen terület volt.

www.huncutcnc.com

A Kider App egy "ParenTech" applikáció, ahol az apukák és az anyukák egyszerűen kaphatnak személyre szabott javaslatot gyermekprogramokra és gyerekbarát helyekre. Kereshetnek, elmenthetnek és jegyet foglalhatnak különböző gyerekeknek szóló aktivitásokra. Ráadásul kapcsolatba léphetnek a program szervezőkkel, akik a rendszeren keresztül így könnyebben érhetik el célcsoportjukat, menedzselhetik és hirdethetik programjaikat.

Abban szeretnénk támogatni a szülőket, hogy még több minőségi időt tölthessenek gyermekeikkel. Illetve segíteni a gyermekprogram szervezőket, hogy még hatékonyabban érhessék el célcsoportjukat és növelhessék bevételüket!

Az üzleti modellünk 2 lábon nyugszik: havi előfizetési díj a szolgáltatóknak a rendszer használatért és hirdetési lehetőségekért, illetve tranzakció alapú model (jutalék a megvásárolt jegyekért). A magyar piacon szeretnénk elindulni az MVP-nkkel (ami jelenleg zárt tesztelésen van) és aztán megkezdeni a terjeszkedést a Német és Osztrák piacokra, mivel az egyik alapítónk német származású.

A csapatunk egy marketing szakértőből, egy operációs vezetőből és GDPR specialistából (aki 4 gyermek édesapja) és az ügyvezetőből áll, akinek 10 év marketing és menedzsment tapasztalata van. Munkánkat egy fejlesztő és egy designer is támogatja. "Smart" befektetést keresünk, hogy validálhassuk a termékünket, belépjünk a német és osztrák piacokra, illetve, hogy fejlesszük a csapatot.

www.kiderapp.com

A MANI egy innovatív mechanikus és mágneses ortézis, amely lehetőséget biztosít a fogyatékossággal élők számára az egyszerű napi feladatok elvégzéséhez, mint például az evés és az írás. A MANI kör alakban elhelyezett neodímium mágnesekkel rendelkezik, amelyek elegendő erőt biztosítanak az evőeszköz felemeléséhez, lehetővé teszik a szabad mozgást, valamint bármilyen mobiltelefon rögzítésére és eltávolítására alkalmasak. Speciális csipesze a toll vagy ceruza stabil megfogását biztosítja.

A MANI fő előnye az általa elérhető függetlenség, a fogyatékkal élők szabadsága és elégedettsége mellett. Célkitűzése az, hogy közel kerüljön a rehabilitációs központokhoz és a kórházakhoz Magyarországon és Ecuadorban, illetve a nemzetközi értékesítési csoportokhoz. Termékeit közösségi médiában és webes kereskedelmi felületeken fogja kínálni, hogy az ügyfelek az adott címen meg tudják vásárolni. A cég online hirdetések, proaktív PR-kampányok és a szakmai bemutatókon való részvétel révén szeretné növelni a megcélzott vásárlóinak figyelmét.

A társaság emellett speciális partnereket is ki fog szolgálni. A MANI elnökének legnagyobb eredménye, amikor a 11 éves Jostin a MANI segítségével életében először egyedül enni tudott. Jostin jobban érzi magát az iskolában, az órákon már tud jegyzetelni és a gondolkodásmódja is teljesen megváltozott. Ennek eredményeként egyetemi tanulmányokat és új célok elérését tűzte ki a jövőt tekintve.

www.facebook.com/heroecuador/

Mindrove egy olyan neuroheadsetet fejleszt, amelynek használata egyszerű és kényelmes. Cél a piacon lévőknél pontosabb és gyorsabb eszköz létrehozása, ehhez speciálisan kialakított szenzor rendszert ötvöz mesterséges intelligenciával. Rájöttünk, hogy nem elég a tudományos körökben való alkalmazás. A missziónk, hogy széles körben elterjesszük a non-invazív neurotechnológia vívmányait.

www.mindrove.com

A Miutcánk egy lokális közösségépítő platform, amivel könnyedén megismerhetjük a környezetünkben élőket és felismerhetjük a jó szomszédságban rejlő lehetőségeket.

www.usethanky.com

Mongu egy szórakoztató oktató applikáció, amely segít a gyerekeknek megérteni mit, miért és hogyan érdemes tenni az online biztonságukért, a szülőknek pedig, hogy tudják a lépést tartani a közösségi médiával ismerkedő 10-14 éves gyermekeikkel. Célunk a közösségi média káros hatásainak csökkentése a szülőkön keresztül úgy, hogy közben a szülő-gyermek kapcsolatot nem romboljuk, hanem építjük.

A Mongu applikáció két fő modulból áll össze. A szülők számára láthatóvá teszi, hogy gyermekeik milyen közösségi applikációkat futtatnak, milyen tudást szereztek meg, illetve be tudják állítani bizonyos digitális szolgáltatások használatának blokkolását mindaddig, amíg a gyermek el nem sajátította annak biztonságos használatát. A gyermek számára mindez játékként jelenik meg, ahol alkalmazás-specifikusan kap jótanácsokat a készülékére telepített app biztonságos használatáról. Mindemellett az alkalmazás hírfolyama lehetőséget kínál arra is, hogy az egész családot témába vágó információkkal, tanácsokkal, aktualitásokkal lássuk el. Az alkalmazás jelenleg iOS-re elérhető az App Storeból, az Android verzió később várható.

A Mongut négy szülő alapította, akiknek összesen 7 gyermekük nagy része már vagy közel van a célcsoporthoz. Sajnos úgy látjuk, hogy a szülők még átsiklanak a digitális nevelés felett. Ezen szeretnénk változtatni és egyben segítséget nyújtani. Másfél éve kezdtünk dolgozni ezen a projekten, eddig saját tőkéből. Teljes munkaidőben ketten dolgozunk.

Az alkalmazást hivatalosan egy hónapja indítottuk, és azóta 70-en próbálták ki organikus találatokon keresztül. Mongu esetén a B2C és a B2B2C üzleti modellt kívánjuk követni. A B2C modellben a szülők fizetnek havi 10 dollárt a gyermekek számára biztosított játékokért. A B2B2C modellben a cégek CSR és HR büdzséjét célozzuk meg:

1) Egy cég segíthet a tartalomgyártás finanszírozásában. Ezért cserébe a célközönségnek (szülő vagy gyermek) az alkalmazáson belül köszönetet mondunk a cégnek a tartalomért. Az ilyen játékokat ingyenesen tesszük elérhetővé a megállapodás szerinti régióban.

2) A családbarát cégek a dolgozóik számára ingyenesen elérhetővé tehetik az appot. Ezért cserébe a cég csökkentett havidíjat fizet a Mongunak.

3) A cégek kiterjeszthetik ezt az ügyfeleik számára is. Azt gondoljuk, hogy a telekommunikációs és biztosítási cégek veheti elsősorban igénybe ezt a szolgáltatást.

A csomagok valamelyikével kapcsolatban már tárgyalásban állunk a a DXC, ITSH és a Telekom magyarországi vállalatával. A Mongu részt vesz a Start it @ K&H inkubációs programban.

www.monguforteen.com

Oktass zenét a gyerekek digitális kütyüin! Készíts velünk interaktív teszteket, játékos feladatokat! A :|Musicators csapatát a digitális oktatás iránt elhivatott tanárok alkotják. Célunk, hogy egyszerre könnyítsük meg kollégáink munkáját és tegyük vonzóbbá a zenei feladatokat a tanulók számára. A web-alkalmazás használata ingyenes, mindössze egy számítógépre lesz szükséged.

Válassz bármilyen zeneművet és készíts zenei készségfejlesztő feladatsorokat percek alatt! Tetszés szerint kombinálhatod a hallás-, ritmus- és dallamkompetenciákat! Feladatsorodat oldjátok meg okostáblán, de a tanulók egy érintéssel csatlakozva okostelefonjaikon vagy más kütyükön, vetítés nélkül is elvégezhetik. Bevált feladatsoraidat közzéteheted és megoszthatod kollégáiddal is. Böngéssz te is vagy alakítsd át másokét a diákok igényeinek megfelelően.

Feladattípusok:

Ritmuslejegyzés- Az íráskészséget és a ritmusérzéket segít fejleszteni. A tanulóknak le kell jegyeznie a hallott ritmust a gombok segítségével.

Lejegyzés zongorával- A szolmizációs név feladattípushoz hasonló, de itt szolmizációs gombok helyett zongorán kell megadni a hangokat.

Szolmizációs név- A dallamlejegyzés nem is lehetne gyorsabb, hiszen a ritmus adott, a hangmagasságokat pedig szolmizálva kell megadni. A módosított hangokhoz húzás szükséges.

Ritmusnév- Pötyögd be a ritmust és már lehet is aláírni a ritmusneveket a hangjegyek alá. Összetett ritmusokat húzással tudsz beírni.

Kottamozaik- Tölts fel bármilyen kottát, majd egy mozdulattal darabold fel és keverd össze! Tölts fel mellé egy hangfájlt is a zenehallgatáshoz!

Ritmuskártyák- A ritmusgyakorlatokhoz kotta sem szükséges: ha belépsz, könnyedén hozhatsz létre ritmuskártyákat, amiket a gyerekek egy mozdulattal a helyükre illeszthetnek.

Lejegyzés öt vonalon- Az íráskészséget és a dallamhallást segít fejleszteni. A tanulóknak az öt vonalon kell jelölniük a hallott dallam hangmagasságait.

www.musicators.com

A Nestingplay mint társadalmi vállalkozásnak küldetése részben az, hogy egyre több hazai játszótéren megtalálhatóak legyenek olyan integráló játszótéri eszközök, ahol sérült és ép, ügyes és kevésbé ügyes gyerekek által egyaránt biztonsággal használható. Olyan eszközök, melyek közös játékra hívnak.

A Nestingplay rendszerében az integrálás elsődleges tere a játék, maga a játszótér, ahol a gyermekek először találkoznak kortársaikkal és a tőlük különböző fejlettségi szinten lévő sérült gyerektársaikkal- és szüleik is egymással. Ebben a természetes helyzetben és közegben a gyerekek szó szerint játszva képesek elsajátítani az együttműködéshez elengedhetetlen, a saját boldogulásukhoz is nélkülözhetetlen készségeket: a kommunikációt, kooperációt, kreativitást. A kooperációt, kommunikációt, kreativitást segíti a vállalkozás úgyis, hogy ügyfelei részére a korosztálynak és képességeknek megfelelő befogadó teret alakít ki tetszőleges elemlistából.

Ezzel párhuzamosan gyakorlati elemekre épülő, interaktív képzést is biztosítunk pedagógusok számára, 5 órás napos, két modulból álló tréninget. A tréning kézzelfogható eszközöket kínál, speciális társasjáték, szerepjáték segítségével kiválóan gyakorolható készségeket fejleszt, mely a nevelő szakembereket támogatja a teljes gyermekközösség érdekeit és javát szolgáló napi szintű integrációban.

www.nestingplay.com

Fizetési késedelmek és hosszú fizetési határidők jelentősen megnehezítik a kis- és középvállalkozások életét. A magyar számlák több mint egyharmadát késve fizettek ki 2018-ban, az átlagos visszafizetési idő pedig meghaladta a 43 napot. Ezek a késedelmek és hosszú határidők komoly problémákat okoznak: csődhöz vezetnek és akadályozzák a növekedést. A csődbe jutott magyar kkv-k több mint fele likviditás gondokat nevezett meg a csőd fő okának. Ugyanakkor sok más vállalatnak nagy növekedési potenciálja van, azonban nem tudnak új megrendeléseket vagy projekteket elfogadni, mivel nem rendelkeznek a szükséges működő tőkével.

A PénTech szolgáltatása ezekre a kihívásokra kínál megoldást és lehetővé teszi, hogy kis- és középvállalkozások online, gyorsan és alacsony költségek mellett finanszírozzák számláikat. Mindezt hosszú távú kötelezettségek nélkül, teljes átláthatóság mellett. A klasszikus megoldások rengeteg problémával rendelkeznek árazas, transzparencia és flexibilitás terén. Ez párosul egy rendkívül nehéz és bürokratikus jelentkezési folyamattal, amelynek a kimenetele is kétséges. A PénTech platformja erre a problémára nyújt megoldást. Lehetőséget kínálunk KKV-knak, hogy egy gombnyomás egyszerűségével finanszírozhassák kinnlévő számláikat.

Gyorsan, kényelmesen, átláthatóan teljesen online. Ez a gyakorlatban a következőképpen néz ki: Egy rövid és egyszerű regisztrációs folyamat után, az ügyfél csupán pár kattintással finanszírozást igényelhet vállalkozása számára. A feltöltött dokumentumok és adatok alapján a PénTech algoritmusa automatikusan felméri a számla kockázati szintjét és ezek alapján ajánlatot tesz az ügyfélnek. Ha ügyfél elfogadja az ajánlatot és a számla valóban létezik, a kifizetés 24 órán belül megtörténik, papírmunka nélkül. A folyamat végén pedig a vevő a PénTech pénzügyi partnere, a BÁV Faktor részére teljesít.

www.pentech.hu

A Playsic egy Spotify alapú közösségi alkalmazás. A rendszer segít megtalálni a zenei stílusnak megfelelő helyszíneket - pubokat, kocsmákat és kávézókat. Térkép nézete segít, hogy a felhasználók megtalálják ismerőseiket a városban és új zene kedvelőket ismerhessenek meg online és személyesen is. A már megszokott posztok funkcióját szám “berakások” és pub “becsekkolások” helyettesítik. Az alkalmazás segítségével saját zenéiket listára tűzve hallgathatják a felhasználók élőben kedvenc számaikat a regisztrált helyszíneken.

www.playsic.hu

A Prixxa egy szórakoztató és egyedülálló szoftver-szolgáltatás (SaaS), amely intelligens alkudozást kínál az online boltok és a potenciális vásárlók között. A Prixxa az AI segítségével automatizált alku eszközt kínál a kiskereskedők és az ügyfelek közötti kapcsolat megszilárdítására. Bevezethető online piactereken is. A megoldásunk betölti az interaktív ármegállapításnak nevezett piaci rést, amit a vevők a 19. század vége óta hiányolnak, amikor a kereskedők bevezették az egyoldalúan rögzített árazást.

prixxa.com (site under construction)

Starpage a marketing microsite gyár gyors. költséghatékony. magától értetődő. A kampányok sokba kerülnek időben, munkaerőben, pénzben. Egy rendkívül felhasználóbarát oldalkezelő felületen keresztül egy kódoláshoz egyáltalán nem értő irodai munkatárs is képes komplex marketing kampányoldalak létrehozására és kezelésére. Ideális megoldás multinacionális és nagyvállalati ügyfeleknek, akik több márkacsoportot kezelnek nemzetközi/regionális szinten, akár párhuzamosan több nyelven! A Starpage lényege, hogy ultragyors, könnyen kezelhető és költséghatékony maradjon, miközben fogyasztóink százezrei bízzák rá személyes adataikat.

www.proworx.hu and www.starpage.hu

Napjainkban egyre gyakoribbak a teltházas események. Rengetegen szeretnének jegyet vásárolni egy jó koncertre vagy népszerű előadásra, de előfordul, hogy a jegyek másodpercek alatt elfogynak. A szerverek lefagynak, a rajongók lemaradnak, és csak az üzérektől tudják beszerezni, gyakran többszörös áron a jegyüket. A szervezők pedig attól a bevételtől esnek el, ami őket illette volna.

A ReverseTicket egy online jegyértékesítési platform, mely innovatív technológiákkal teszi igazságosabbá a piacot. Többek között fordított aukciós értékesítést biztosít, melynek használata maximális profitot és vásárlói elégedettség növekedést biztosít, emellett visszaszorítja a jegyüzérkedést. A fordított aukcióban az ár egy magasösszegről indul. Addig csökken folyamatosan, exponenciálisan, de kiszámíthatóan, amíg el nem éri a minimum árat vagy el nem fogy az összes jegy. A vásárló bármikor megveheti a jegyét. Ha úgy érzi, hogy az aktuális ár megfelelő számára, rákattint a ‘Megveszem!’ gombra. Az összeg még csak zárolásra kerül a kártyáján. Meg kell várnia az aukció végét, ugyanis csak az utolsó, legalacsonyabb ár kerül levonásra mindenkitől. Ha gyorsan fogynak a jegyek, az ár magas lesz.

Ezzel a módszerrel megtaláljuk a kereslet és kínálat egyensúlyi pontját. Ezáltal minden vásárló a lehető legalacsonyabb áron kapja meg a jegyét, miközben a szervező árbevétele jelentősen nő. A rendszerünkkel hagyományos, fix áras értékesítés is lebonyolítható. Minden funkció, a jegyellenőrző modult is beleértve, egy webalkalmazás része, ami bármilyen eszközön, egy böngészőben futtatható.

www.reverseticket.com

A roboGaze egy korai fázisú technológiai startup, mely mesterséges intelligencia alapú autóipari DMS rendszert fejleszt, hogy hozzájáruljon az utazás biztonságának növekedéséhez. A 800M dolláros DMS piac várhatóan éves 13%-al növekszik. A roboGaze olyan komplex, a piacon egyedülálló megoldást kínál, mely egyszerre képes az arcfelismerésre, fáradtság figyelésre, és a figyelmetlen vezetés kiszűrésére. Az Európia Bizottság regulája előírja, hogy 2022-től minden újonan értékesített autóba be kell építeni ilyen megoldást.

www.robogaze.godaddysites.com

Jelenleg Európában havonta kapunk fizetést. A Harvard Business School kutatása szerint ha gyakrabban, kisebb összegben jön a bevétel, arányaiban jóval kevesebbet költünk, jobban ügyelünk a változó költségekre, így a fizetési ciklus végén többet tudunk megtakarítani, mintha havonta kapnánk egy nagyobb összeget. Megoldásunk ezen az ötleten alapszik.

A Salarify úgy biztosítja a pénzügyi szabadságot a munkavállalók számára, hogy hozzáférést ad számukra a már ledolgozott, de még ki nem fizetett munkabérükhöz. Legyen szó a számlák fizetéséről, vagy éppen egy váratlan fogorvosi látogatásról, válaszd ki a szükséges összeget a ledolgozott fizetésedből, és már küldjük is bankszámládra.

A munkáltatónak is gondot jelent a havi egyszeri fizetés, a bérelőleg sok manuális, adminisztratív feladattal jár. Ha a dolgozó pénzügyi stresszel küzd, az a produktivitásra, motivációra is rossz hatással van. A Salarify egy olyan egyedülálló helyzetben van, hogy hidat tud képezni a munkavállalók és a vállalatok között. Felmértük az alkalmazottak pénzügyi igényeit és kiépítettünk egy infrastruktúrát, amely magában foglalja a bérszámfejtést, a HRM integrációkat és a banki API-kat.

www.salarify.me

Cégünk egy újfajta hajtómű technológiát fejleszt és hasznosít, ahol tisztán gördülő golyókat alkalmazunk a súrlódás eliminálására - ezzel energiát és költségeket takarítunk meg és csökkentjük a szén-dioxid kibocsájtást.

Sikerrel igazoltuk a technológiánkat számos prototípus tesztben, eladtunk 8 prototípust és 1 licenszt eddig, megszereztük a szabadalmat 16 országban, felépítettünk egy 1300 cégből álló ügyfélbázist, elvégeztünk több mint 60 megvalósíthatósági tanulmányt specifikus ügyfél megrendelésre 10 iparágban és 10 országban. A magyar államtól 105 millió forintot nyertünk 2 pályázaton az utóbbi 2 évben. Továbbá nyertünk 10 díjat 6 startup versenyen Kínában (1., 2., 3.), Magyarországon (1., 1.), Németországban (3., 4.) és az UK-ban (1., 1., 3.) az utóbbi 9 hónapban.

Csapatunk két fizikus PhD-ből és két mérnök MSc-ből áll átlagosan 23 év munka tapasztalattal és átlagosan 8 év nemzetközi tapasztalattal. A probléma aminek megoldásán dolgozunk az a súrlódás, ami energia veszteséget okoz a hajtóművekben. A bemenő energia kb 3-70%-a veszik így el a hajtómű típusától függően. Ez nagyobb működési költségeket és haszontalan CO2 kibocsájtást eredményez. A súrlódás egyéb következményei rontják a hajtómű működési tulajdonságait is.

Nekünk van megoldásunk erre a problémára, hiszen a mi hajtómű technológiánkban elvileg egyáltalán nincs súrlódás. Majdnem minden mozgó gépben a világon van egy hajtómű és emiatt a célpiacunk mérete gigantikus kb $200 milliárd. Jelenleg a technológiánkat értékesítjük, licensz, know-how és mérnöki szolgáltatások formájában – már vannak bevételeink és növekszünk. A közeljövőben saját hajtómű termékek gyártását is be akarjuk indítani. Ezt a két üzleti modellt párhuzamosan és integráltan tervezzük futtatni a jövőben kihasználandó a közöttük fennálló szinergákat.

www.sincroll.com

A GRAID egy strukturált leletező szoftver, ami egy kattintással való fordíthatóságot kívánja megvalósítani, így az országok közötti távleletezést segíteni országok között. Magyar német és angol folyó szöveget tudunk generálni interaktív képekre, kérdőívekre való kattintgatások során, ami fordítható szöveget, és adatbázisban gyűjthető strukturált szöveget és címkézett képeket is gyűjt a kutatás és AI fejlesztés számára.

Jelenleg csapatunk 12 fős, orvosokból és mérnökökből áll. 3 kórházban és 1 távleletező klinikán teszteljük a mellkasi sablonokat. Litván partnerünkkel együtt az automatikus mellkas röntgen leírást és annak könnyed elfogadását és javítását biztosítjuk.

www.sineko.gl

Általunk fejlesztett innovatív alapanyagból készült szemüvegeket gyártunk és értékesítésünk elsődlegesen nemzetközi piacon. Fa-kompozit keveréket állítunk elő úgy, hogy progresszivitást tükrözzön a mai szemüvegpiacon. Ezt társítjuk karakteres, határozott, aktuális trendeknek megfelelő forma- világgal. A fejlesztést, tervezést és gyártást saját magunk végezzük.

www.thinwood.hu

A UniPie egy e-learning alkalmazás, melynek fő funkciója, hogy online olvashatóvá és jegyzetelhetővé teszi az egyetemi tankönyveket, tanári jegyzeteket és korabeli forrásanyagokat. A UniPie freemium verziójában a hallgatók a több, mint 70 évvel ezelőtt keletkezett tankönyveket, történelmi forrásokat találják, míg a freemium verzióban egy könyvtárjegy áráért havonta előfizethetnek az utóbbi 40 év tankönyveire, tudományos műveire.

A UniPie ötletét 3 évvel ezelőtt találtuk ki és 1,5 éve kezdtünk tudatosan foglalkozni vele, amikor bekerültünk a Start it @K&H inkubátorprogramba. Ezalatt az idő alatt találtunk három üzleti angyalt, akik pénzt és kapcsolatokat is fektettek az üzletbe. Jelenleg a fejlesztés vége fele járunk. Novemberben egy webapplikációval indulunk, mely 2020 tavaszára kiegészül majd egy mobilos applikációval is IOS-re és Androidra egyaránt.

A csapatunk három tapasztalt marketingesből, egy tapasztalt sales managerből és egy olyan tapasztalt egyetemi tanárból áll, aki a kkv-k működése mellett nagyjából mindenhez ért. A UniPie-n dolgozik egy lelkes fejlesztő csapat és egy designer is. Mindezek mellett nagyon jó kapcsolati hálóval rendelkezünk ahhoz, hogy később eladjuk a terméket.

www.unipieapp.com

A diabétesz egyik legsúlyosabb következménye a végtagamputáció, mégis kevés szó esik róla. A Végtagmentő applikáció alapítója és kollégái orovosként évek óta harcolnak a diabétesz okozta, túl korai amputóció ellen, de tudásukat és kifejlesztett módszerüket szerették volna tovább adni betegeiknek és orovoskollégiknak. Az első elképzelés a módszer és a tapasztalatok összegzésére egy könyv volt, de reagálva változó világunkra végül egy applikációban valósult meg. A Végtagmentő applikáció információt ad a betegeknek, segít felmérni és megérteni az állapotukat, emlékezteti őket tevékenységekre melyeket egészségük érdekében meg kell tenniük. Az applikációnak van egy csak orvosok által elérhető platformja, melyen sikeres esetekről olvashatnak, segítséget és tanácsot kaphatnak, valamint tanulhatnak a módszerről.

vegtagmento.hu

A Virta egy intelligens algoritmus, ami összekapcsolja a cégedet a tökéletes virtuális asszisztenssel. A virtuális asszisztensek (VA) olyan magasan képzett szabadúszó szakemberek, akik B2B partnerek számára nyújtanak szolgáltatásokat a távolból. Általánosságban ezek operatív céges feladatok, könyvelés, közösségi média menedzsment stb.

A cég létrehoz egy feladatot a Virtán keresztül, mi pedig összakapcsoljuk ezt egy velünk szerződött virtuális asszisztenssel, akinek szaktudása a legjobban passzol az adott projekthez. Ez a folyamat piackutatási adatokból, interjúkból és kérdőívekből szerzett tudásból és a már elvégzett feladatok tapasztalataiból dolgozik. Ezzel az adatbázissal az összekapcsolási folyamat minden alkalommal gyorsabb és pontosabb. A Virta megoldásával a cég a Virtával veszi fel a kapcsolatot és nem a virtuális asszisztenssel. Így folyamatosan biztosítani tudjuk, hogy elérhető legyen egy megfelelő szaktudással rendelkező asszisztens, és az elkészült projekt minőségét is monitorozni tudjuk. Ezzel szemben nyitottak vagyunk hosszú távú együttműködésre olyan cégekkel, akiknek egy személyes virtuális asszisztensre van szükségük.

www.virta.hu

Mi vagyunk a W-heat, és fenntartható, biológiailag lebontható tűzálló hőszigetelő táblákat fejlesztünk és gyártunk helyben, egy mezőgazdasági melléktermék, a szalma felhasználásával, alacsony energiaigénnyel és alacsony szén-dioxid-kibocsátással.

A fejlesztés 2017-ben kezdődött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen oktatók, kutatók és hallgatók közreműködésével, akik 2018 végétől a startup társalapítóiként tevékenykednek. Termékünk a biológiailag lebontható hőszigetelő lemez. Tartós és beépített állapotban ellenáll a környezeti hatásoknak, de élettartamának végén az elbontás után a földbe visszaforgatva természetesen lebomlik mindenféle szennyeződés hátrahagyása nélkül. Anyagunk fő alkotóelemei a búzaszalma, ami mezőgazdasági hulladék illetve melléktermék, továbbá egy új fejlesztésű szervetlen kötőanyag, amely összetartja a természetes szálakat, továbbá tartósságot és ellenállást biztosít számukra. Egyedülálló gyártási folyamatunknak köszönhetően fenntartható és alacsony beépített CO2-kibocsátású végterméket biztosít. Termékünk hőszigetelő képessége szempontjából a hagyományos és legnépszerűbb műanyag-alapú hőszigetelőanyagokkal megegyezően teljesít, de jobb náluk a nedvességgazdálkodás, a tűzállóság és az anyag biológiai lebonthatósága szempontjából.

Jelenleg befektetőket keresünk, hogy finanszírozzuk a következő lépésünket, amely során befejezzük a kisteherautóba épített innovatív gyártósorunkat, amely ezáltal képes az építéshelyszínen az ott, vagy közelben elérhető szalma hulladékból hőszigetelő táblákat készíteni, ezzel pedig csökkenteni tudjuk a szállítási és gyártási költségeinket, valamint gyorsan a piacra léphetünk.

w-heat.hu

A WineData intelligens online szőlészeti termelés monitoring rendszer a szőlőtermelés minden fontos aspektusát nagy pontossággal és valós időben rögzíti és elérhetővé teszi a termelő számára. A WineData használatával a termelési költségek jelentős csökkentése mellett a termelés hatékonysága nő és javul a termés minősége.

A WineData rendszer fő funkciói:

1. Környezeti monitoring: • A releváns környezeti paraméterek folyamatos mérése a nagy pontosságú szenzorhálózat használatával • Növényvédelmi beavatkozások intelligens tervezése és előrejelzése a mért adatok alapján • Riasztás az előre definiált kritikus határértékek átlépésekor

2. Termelési munkafolyamat monitoring: • Dolgozók és gépek helyzetének, aktivitásának valós idejű követése • GPS alapú automatikus feladat dokumentálás sor szintű pontossággal • Munkafolyamatok automatikus felismerése és nagy pontosságú naplózása dolgozók / gépek szerint • Pontos és részletes adatok a teljesítményértékeléshez

3. Permetezés monitoring: • A permetező gép útvonalának és a felhasznált vegyszerek pontos mennyiségének folyamatos követése és automatikus dokumentálása • Digitális átfolyásmérővel rögzített permetszer-kijuttatás • A mért adatok alapján optimalizálható vegyszer felhasználás • Teljeskörűen dokumentálja a növényvédelmi feladatokat a tervezéstől a védekezésen át a permetezési napló automatikus elkészítéséig A WineData rendszer előnyei • A mérések nem igényelnek emberi beavatkozást • Folyamatos nagy pontosságú és valós idejű adatok a környezeti paraméterekről • Magasabb termés minőség és termelési hatékonyság, alacsonyabb termelési költségek • Követhetővé teszi az elvégzett feladatokat • A növényvédelmi tevékenységek optimálisan ütemezhetőek a mért környezeti tényezők alapján • Az azonnali riasztások növelik a szőlőtermelés biztonságát és hatékonyságát • Gyors, preventív és célzott beavatkozást tesz lehetővé negatív hatások esetén .

www.winedata.hu

A szolgáltatásunkkal újragondoltuk az ajándékozás élményét. A tökéletes ajándékhoz minden apró részletet tudnunk kell a megajándékozni kívánt személyről. Mi azok számára nyújtunk megoldást, akik a legegyedibb, leginkább személyre szabott ajándékot szeretnék adni, legyen szó évfordulóról, születésnapról vagy épp egy mindennapi kedvességről. A folyamat egy pszichológus csapat által fejlesztett kérdőíven alapszik, ami a személyes érdeklődés mellett az ajándékozó és a megajándékozni kívánt személy közti kapcsolatot vizsgálja.

Jelenleg egy kreatív csapat dolgozza fel ezeket a kérdőíveket és ezek alapján személyre szabott, egyedi ajándékötleteket találnak ki, illetve amennyiben az ügyfél igényli a megvalósítással kapcsolatos teendőket is elintézik. Manapság a B2B piacra fókuszálunk, ahol ügyfeleinknek abban segítünk, hogy az általuk fontos értékeket megmutathassák ajándékaikkal partnereiknek és dolgozóiknak. Ezen felül csapatépítő eseményeink a szórakoztató jegyeket vegyítik tréning elemekkel, hogy mindkettő előnyei érvényesülhessenek.

www.younik.hu & www.business.younik.hu

A toborzás UBER-je. Egy crowdsourcing alapú toborzási platform, ami a közösség és a személyes kapcsolatok erejével teljesen átírja a toborzás szabályait. A Talentunon bárki lehet recruiter (Talent Matchmaker) és pénzt kereshet azzal, hogy jelölteket ajánl a platformon található pozíciókra.

www.talentuno.com

A SkillVersum egy közösségen alapuló karrier- és tudásfejlesztő oldal. Az oldalon jelenleg a legtöbb tudásanyag a programozáshoz kapcsolódik, de úgy terveztük meg, hogy bármelyik regisztrált felhasználó létrehozhat tudásanyagokat. Használható akár egyetemi órákhoz kapcsolódó jegyzetmegosztásra, akár olyan tudásmegosztásra, melynek birtokában van a felhasználó, akár privát kurzusok, korrepetálások levezényléséhez, és mindeközben pontok és képességek gyűjthetők.

A gamificationre nagy figyelmet szenteltünk, hogy a lehető legélvezetesebbé tehessük a tanulást. A tananyagokhoz lehetőség van gyakorlatokat készíteni, melyek lehetnek automatikusan kiértékelődő tesztek vagy szöveges beadandók. A gyakorlatokat azért tartjuk fontosnak, mert a felhasználó tesztelheti velük megszerzett tudását, az oktató pedig láthatja, hogy a tanuló mennyire sajátította el az adott anyagot.

Jelenleg cégek és egyetemek számára nyújtandó szolgáltatáson dolgozunk, mely során magát a SkillVersumot egy modularizált termékké alakítjuk. A vállalatok rendelkezésére bocsátjuk a rendszert licenszdíj fejében. A felhasználók által már a jól megszokott eszközöket igyekeztünk beépíteni, hogy a lehető legkényelmesebbé tegyük az alkalmazás használatát: - a tudásanyag létrehozásakor egy MS Word-höz hasonló szerkesztőfelület, - Google Drive-val való összekapcsolás a tudásanyag le- illetve feltöltéséhez, - fájlfeltöltési lehetőség, - PDF dokumentum, YouTube és Facebook videó, valamint PPT és Prezi beágyazása, - kép beszúrása. Csapatunk 6 főből áll, a Pécsi Tudományegyetem végzett hallgatói.

A tagok a következő tapasztalatokkal rendelkeznek: • Szüts Bálint 5 éve Java nyelv programozó és oktató az egyetemen, • Kovacsik Katalinnak a pályázatírásban és a médiafelületek kezelésében van tapasztalata, • Horváth Szabolcs front-end fejlesztő, • Kocsis Máté Photoshop területén jártas, • Keresztes Dániel devops mérnök, felhő és konténerizációs technológiákban jártas, • Németh Máté pedig a Facebook hirdetések és a Google Ads kezeléséhez ért. "

www.skillversum.com

A Screbo egy intelligens platformot biztosít a szállásüzemeltetők részére a szobákhoz tartozó használati útmutatók megjelenítésére és az ajánlatok értékesítésére. Lehetővé tesszük, hogy a vendégek azonnali választ kapjanak kérdéseikre csökkentve a szállásadók terheltségét.

www.screbo.com

A Bes egy ingatlanpiaci startup, amely a közép és hosszútávú ingatlanbérleti piac Airbnb-je szeretne lenni. Nézzük az albérletpiacot körülvevő problémákat. A bérlés folyamata nagyon komplikált. Rengeteg lépést kíván, különböző felületeken mindkét résztvevő (tulajdonos és bérlő) oldaláról. Tulajdonképpen egy teljes munkaidős elfoglaltágról beszélünk, és nem az élvezetes fajtából. A piac erősen ügynökök uralta, aminek következtében nincsen közvetlen kapcsolat tulajdonosok és bérlők között. Ezt azt jelenti, hogy nem tudod kivel fogsz találkozni tulajdonosként vagy bérlőként. Azoknak az embereknek sincs megoldás, akik lakótársat keresnek. Ha valamely csoda folytán minden lépést sikerrel veszel, az albérlet kezelése idő-vagy pénzigényes. Mindez egy teljesen idegen országba költözve még nehezebb a bérlőnek.

Hogyan oldjuk meg tehát mindezt? Egy felülettel, ahol a szereplők előre tudnak válogatni lakások és bérlők között. A tulajdonosok díjmentesen tudnak hirdetni egész évben, s fel tudják gyorsítani a bérlő kiválasztásának folyamatát, akár külföldről is. A felek a lakás menedzsmentjéhez tartozó összes feladatot el tudják látni a felületen: számlák kezelése, mérőórák nyilvántartása és minden mást, ami a kiadáshoz kapcsolódik.

www.hello.bybes.com

2018-ban nyarán kezdtünk neki a fejlesztésnek. Sikerült villámgyorsan elkészíteni az első prototípust, így Októberben már tesztelni kezdtük a mobil applikációnkat. Decemberben pedig már az éles tesztek kezdődtek az első verzióval. A mobil applikációnkkal a vendéglátóhelyek hatékonyabbá tudják tenni az asztalszervizt, ezzel időt és pénzt spórolva a helynek egy olyan munkaerőhiánnyal küszködő piacon. Mi hiszünk abban, hogy kis reformra van szükség a vendéglátóiparban, hiszen ahhoz, hogy a helyek növelni, de akár ha csak szinten tartani akarják a szolgáltatásuk színvonalát szükségük lesz okos megoldásokra egy olyan környezetben ahol nagyon nehéz és drága megfelelően képzett alkalmazottat találni. Abban is hiszünk, hogy az applikációnk segíteni tud ebben, sőt, ettől sokkal többet tud. Tulajdonképpen végtelen lehetőségünk van jobbnál jobb funkciókkal ellátni és könnyen implementálni, hogy a pincér magasabb szinten tudja végezni a munkáját. Jelenleg az első verziót adtuk ki, de már fejlesztés alatt áll egy komolyabb frissítés illetve folyamatosan várjuk a partnereinktől a visszajelzést, hogy hogyan tehetnénk még kényelmesebbé és jobbá a terméket. Továbbá egy kis változtatással azt is sikerült elérnünk, hogy olyan helyeken is hasznát vehessék az applikációnknak ahol nincs asztalszerviz. Ezáltal egy új, szintén nagyon népszerú piac nyílt meg előttünk, amilyen a fesztiválok, turistalátványosságok környéke, önkiszolgáló menzák stb.

Csapatunk nemzetközi, Szlovákiából, Magyarországról egy kicsit lengyel gyökerekkel is. Mi mindenképpen nemzetközi projektként tekintünk a termékünkre.

www.cantwaiter.com

 

Együttműködő partnerek:

 

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány az egyetlen olyan szervezet, amelyet a Főváros Közgyűlése a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése céljából hozott létre még 1993-ban. Küldetésünknek tekintjük hozzájárulni a budapesti, életképes, régebb óta működő vagy nemrég indult vállalkozások piaci igényeknek megfelelő módon történő fejlődéséhez, bővüléséhez, ezáltal a fővárosi munkahelyek megtartásához és újak létrehozásához, így Budapest gazdaságának élénkítéséhez.

 

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány elsősorban az induló és működő mikrovállalkozások számára nyújt non-profit finanszírozási, mikrohitel programokat. A hitelkérelmek összeállításához, a vállalkozások számára legmegfelelőbb hitelkonstrukciók és -kombinációk kiválasztásához ingyenes hitelkonzultációs lehetőséget biztosítunk a vállalkozók számára.

 

A Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése.

A Climate-KIC olyan magas innovációs potenciállal rendelkező projekteket támogat, amelyek képesek jelentős mértékben hozzájárulni a klímaváltozás elleni védekezéshez és alkalmazkodáshoz. Az innovációs potenciál mellett fontos szempont a reális megvalósíthatóság, amely szilárd gazdasági és műszaki alapokra épül. Vállalkozásfejlesztési tevékenységét a PANNONPro Innovációs Kft. végzi különböző inkubációs programok szervezésével többek között az Accelerator, Greenhouse és ClimateLaunchpad programokéval.

Early Metrics is the leading Rating Agency for Investors and Corporates when it comes to Startups and helps decision makers to make more efficient decisions. We assess the growth potential of Startups over 2 years while the Rating of the Startups is free of charge for them.

Az ELTE RKK Innovációs Központ az Egyetem innovációval, vállalati együttműködéssel és technológiatranszferrel kapcsolatos feladatainak ellátására létrehozott dinamikusan fejlődő szervezeti egysége. Célja, hogy hidat képezzen az Egyetem és az ipar között, ezáltal elősegítve az Egyetemen keletkezett kutatási eredmények ipari hasznosulását. Másik fő feladata az ELTE innovációs potenciáljának javítása.

ESIL - Early Stage Investors Launchpad - aims to improve angel investment market, to stimulate cross border investment opportunities, to find new deals, to connect the most relevant networks and to build a tailored programme for angel investing local ecosystems.

Who is it for?

  • business angels
  • early stage investors
  • crowdfunding platforms
  • incubators and accelerators
  • entrepreneurs

The ESIL offer in a nutshell high quality training materials, a powerful online matchmaking platform, access to best practices and knowledge coming from the most effective business angels communities.

 

A Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. 1867. évi alapítása óta áll Budapest szolgálatában, mint a főváros kertészeti cége. A BudapestGreen Applikáció, egy magyar-angol nyelvű okostelefon alkalmazás, amelynek célja bemutatni Budapest parkjait, fasorait, botanikai különlegességeit, valamint elsősorban a FŐKERT által kezelt területeket, játszótereket, szökőkutakat.

 

Spin-Off Klub - a vállalkozásbarát fiatalok találkozóhelye!

A klub célja 2008-as alapítása óta a vállalkozói kultúra és a vállalkozási ismeretek terjesztése, a vállalkozásindítási kedv növelése a budapesti fiatalok körében. A klub a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjának és Újbuda Önkormányzatának támogatásával, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület jogi keretei között működik.  Klubvezetők: Kerékgyártó Gábor és Csirszka Zita. A spin off angol kifejezés jelentése magyarul: kiperdül. Kiperdül mint búzaszem a kalászból. A spin-off vállalkozás egy tudásközpontról, azaz egyetemről vagy kutatóintézetről kiperdülő tudás-intenzív cég, amely szellemi tőkéjét a tudásközpontból szerezte.

A Spin-off Klub azon fiatalok nyitott, kreatív közössége, akik egyetemistaként, végzett hallgatóként vagy kutatóként érdeklődnek a vállalkozások világa iránt, és maguk is fontolgatják saját vállalkozás indítását vagy már bele is vágtak. Célunk, hogy olyan vállalkozás alapítási és működtetési ismereteket adjunk át, amelyekkel az egyetemek is csupán érintőlegesen foglalkoznak. A legjobb ötletek megvalósításában a klub aktívan segédkezik, legyen szó üzleti tervek kidolgozásáról vagy befektetők felkutatásáról. Ha felkeltettük érdeklődésedet, akkor (szorgalmi időszakban) várunk kéthetente hétfőnként 18 órától, a 11. ker.  Bartók Béla út 32-ben! Ha támogatod a klub céljait, akkor vidd jó hírünket 🙂

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) célja a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény (KFItv.) alapján,  hogy kialakítsa a hazai kutatás-fejlesztés és innováció (KFI) kormányzati koordinációjának és kiszámítható finanszírozásának stabil intézményi rendszerét, biztosítva a rendelkezésre álló források hatékony, átlátható és értékteremtő felhasználását.

Az NKFI Hivatal küldetése, hogy kialakítsa a kutatásfinanszírozás koordinált, kiszámítható és fenntartható ösztönzőrendszerét, amelyben a kiváló tudományos kutatások támogatásával és az innováció ösztönzésével Magyarország ne csak szabályszerűen, hanem célszerűen használja fel a KFI célú forrásokat, erősítse hazánk  globális versenyképességét,  és minél eredményesebb kapcsolódjon  be az Európai Kutatási Térségbe.

Az NKFI Hivatal célkitűzése a nemzeti innovációs rendszer megerősítése, a tudományos központok, vállalatok és vállalkozások dinamikus együttműködésének ösztönzése, a vonzó innovációs környezet kialakítása.

A Hivatal készíti elő hazánk tudományos kutatási, fejlesztési és innovációs stratégiáját, kezeli a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap forrásait, képviseli Magyarország Kormányát és a magyar KFI közösséget a nemzetközi és európai KFI szervezetekben.

 

A PONT Csoport fő tevékenységi területe a társadalmi innováció, amelyet részvételi, vállalkozásfejlesztési és kulturális programok révén valósít meg különleges hangsúlyt fektetve a fiatalokra és digitális eszközök használatára. A PONT Csoport 2009-ben jött létre, bázisa Kolozsvár. Jelenleg 10 fős állandó stábbal és 15-25 együttműködő szakértővel dolgozik. A PONT Csoport nevéhez fűződik a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros cím elnyerése, valamint a Kreatív Kolozsvár program létrehozása.

 

Az RV17 Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda létrehozásával, a helyben elérhető szolgáltatásokkal Rákosmente Önkormányzata a már működő vagy újonnan induló vállalkozások, vállalkozók számára kíván segítséget nyújtani az ötlettől a megvalósulásig. A közösségi térként is funkcionáló iroda kulturált környezetben, modern infrastruktúrával felszerelve biztosítja a mai kor elvárásainak megfelelő feltételeket. Az RV17 olyan szintér, ami coworking és terembérlési szolgálatatások, hasznos információk elérése mellett találkozási pontja is a vállalkozóknak. Egyedülállóan tanácsadásokkal (adó, jogi, pénzügyi, gazdasági, marketing)is segítjük a vállalkozókat.

 

A Semmelweis Egyetem Magyarország és a közép-európai régió vezető orvos-egészségügyi felsőoktatási intézménye, mely szakegyetemként egyedülálló az országban. Három fő tevékenysége az oktatás, kutatás és gyógyítás, és e hármas egység teszi nemzetközileg is elismert tudásközponttá. A képzés hat karon és három nyelven (magyar, angol, német) folyik, a csaknem 11 ezer hallgató több mint negyede külföldi. A Semmelweis Innovációs Igazgatóság az Egyetem szellemi vagyonának menedzsmentjével, üzleti hasznosításával foglalkozik.

 

A határokon átívelő NewGenerationSkills (NGS) projekt Újbuda Önkormányzatának szervezésében valósul meg, és célja, hogy a fiatalok számára teret és lehetőséget biztosítson saját útjaik megtalálására.

Kiemelt cél a vállalkozói kultúra és az innovációs menedzsment fejlesztése. Azaz, hogy olyan, szerteágazó lehetőségekkel teli környezetet teremtsen a már aktív és leendő fiatal vállalkozók, munkavállalók számára, amelyben megszerezhetik a szükséges ismereteket. Továbbá ki tudják dolgozni ötleteiket, innovatív elképzeléseiket, ezt követően pedig megtalálják és megállják a piacon a helyüket. Az NGS megteremti a lehetőségét annak, hogy a (frissen végzett) korosztály bővítse a látókörét, valamint szert tegyen azon képességekre, amelyek javítják az esélyeiket a munka világának bármely területén.